Vuosi on jo vaihtunut Tyynellämerellä, Sydneyssä vuosikymmen otetaan vastaan maastopalojen savujen keskellä

4:10
Australian Sydneyssä uutta vuotta juhlittiin perinteisesti näyttävin ilotulittein!

Australiassa vuoden vaihtumista ovat tänä vuonna sävyttäneet maastopalot. Sydneyssä kuitenkin järjestettiin perinteinen ilotulitus satamassa, vaikka noin 280  000 ihmistä oli allekirjoittanut vetoomuksen ilotulituksen perumisesta.

Sydneyn savuiselle taivaalle laukaistiin noin 100  000 ilotulitetta. Näkymää oli saapunut seuraamaan satojatuhansia katsojia kaupungin keskustaan.

Monissa muissa Australian suurissa kaupungeissa ilotulitukset peruttiin helteen, kuivuuden ja tulipalovaaran takia.

Sydneyä on piinannut myrkyllinen savu jo viikkokausia. Ilotulituksen vastustajat olisivat halunneet käyttää siihen käytettävät varat pensaspalojen sammuttamiseen. Sydneyn pormestari Clover Moore oli kuitenkin sanonut, että uudenvuodenjuhlaa on valmisteltu jo puolitoista vuotta ja ilotulitus antaa osaltaan ihmisille toivoa.

Vuosi vaihtui ensimmäiseksi Samoan ja Kiribatin saarivaltioissa Tyynellämerellä. Molemmat sijaitsevat aivan kansainvälisen päivämäärärajan tuntumassa.

Kiribati koostuu yli 3  000 korallisaaresta. Samoa koostuu kahdesta pääsaaresta ja seitsemästä pienemmästä saaresta.

Kiribatilla uutta vuotta leimaa voimakkaasti huoli ilmastonmuutoksen vaikutuksista. Meren pinnan nouseminen vaikuttaa ensimmäisten joukossa mataliin korallisaariin. Samoalla on päättyneen vuoden lopulla kärsitty laajasta tuhkarokkoepidemiasta. Tautiin on kuollut noin 80 ihmistä, suurin osa heistä alle viisivuotiaita lapsia.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja