Vuokrat ovat kovimmassa nousussa Turussa ja pääkaupunkiseudulla vuokra-asuntojen kovimman sesongin kynnyksellä – Helsingin hinnat omassa luokassaan

Vuokralle vai omaan? 6:46
Vuokralle vai omaan asuntoon? Katso Huomenta Suomen keskustelu

Vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen hinnat nousivat huhti-kesäkuussa eniten Turussa ja pääkaupunkiseudulla vuodentakaiseen verrattuna, kertoo Tilastokeskus.

Näillä alueilla vuokrat kallistuivat keskimäärin 1,5 prosenttia. Pääkaupunkiseudun kovin nousu oli Vantaalla, jossa vuokrat olivat 1,7 prosenttia vuodentakaista korkeampia.

Muiden suurten kaupunkien vuokrien nousu vaihteli prosentin molemmin puolin. Lahdessa ja Jyväskylässä kallistuminen jäi alle prosenttiin, Tampereella lukema oli 1,4 prosenttia.

Vuoteen 2015 verrattuna vuokrat ovat nousseet pääkaupunkiseudulla 6,0 prosenttia ja muualla maassa 5,0 prosenttia. Vuokrien vuosinousu on hidastunut viime vuosina eri puolilla maata.

Neliövuokrissa verrattuna Helsingin vuokrataso on omassa sarjassaan. Vuoden ensimmäisen puoliskon aikana solmituissa uusissa vuokrasuhteissa keskimääräinen vuokraneliö maksoi Helsingissä 22,2 euroa. Tampereella laskennallinen hinta oli 15,4 ja Turussa 14,7 euroa.


Lue myös:

    Uusimmat