Vuokranantaja tajusi vuokralaistensa tulojen kärsivän koronaviruksen vuoksi – päätyi kunnioitettavaan tekoon: "Tämä sai minut itkemään"

Amerikkalainen vuokranantaja ei aio periä vuokraa huhtikuussa, ja kehottaa nyt muita sijoittajia samaan.

Amerikkalainen asuntosijoittaja sai teollaan kansalaiset puolelleen. Mainelainen mies ilmoitti, ettei koronaviruksen vuoksi ota vuokralaisiltaan vuokraa huhtikuussa, kertoo Newsweek.

Ei aio periä vuokraa 

Nathan Nichols kertoi Facebookissa, että omistaa asuntoja, joissa asuu palvelualojen työntekijöitä ja tuntityöläisiä. Mies totesi, että koronaviruksen vuoksi monen ansiot saattavat pienentyä.

– Koska olen onnekas ja minulla on varaa tähän, ja lisäksi olen etuoikeutetussa omistajan asemassa, kerroin juuri vuokralaisilleni, etten ota heiltä vuokraa huhtikuussa, Nathan kertoi.

– Pyydän muita vuokranantajia tarkastelemaan omaa tilannettaan vakavasti ja harkitsemaan vuokrahelpotuksen antamista vuokralaisilleen.

"Teet upean asian"

Nathanin toiminta keräsi välittömästi kehuja, ja miehen kehotusta vuokranalennuksista jaettiin kymmeniä tuhansia kertoja.

– Olet todellinen inspiraation lähde, ja (on ihanaa) tietää, että maailmassa on vielä jäljellä kaltaisiasi hyväsydämisiä ihmisiä, Dolores Drew kehuu Facebookissa.

– Teet upean asian, luoja sinua siunatkoon, Debbie L Post kirjoittaa.

– Tämä sai minut itkemään. Niin kaunis ihmisyyden ja empatian osoitus. Toivon, että saat hyvää karmaa takaisin runsain määrin, Cassidy Taylor Capen sanoo.

Nathan kertoi Facebookissa, että ainakin yksi vuokranantaja seurasi hänen esimerkkiään. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Toivoo muiden seuraavan esimerkkiään

Nathanin mukaan yhdessä hänen omistamistaan asunnoista asuu perhe, jolla on pieni lapsi. Perhe oli taloudellisesti tiukoilla jo ennen koronavirusta. Nathan myös uskoo, että pitkällä tähtäimellä olisi kalliimpaa menettää hyviä vuokralaisia kuin antaa heille alennusta vuokrasta.

Medioille Nathan kertoi yllättyneensä ja olevansa iloinen siitä, että hänen viestinsä lähti kiertämään netissä. Hänen perimmäinen tarkoituksensa oli innostaa muita vuokranantajia seuraamaan esimerkkiään.

– Vakavasti toivon, että ihmiset, jotka ovat etuoikeutetussa asemassa, näkevät tämän ja pohtivat vakavasti asiaa ja katsovat, mitä voisivat tehdä, Nathan sanoo.

Ainakin yksi vuokranantaja lupasi seurata miehen esimerkkiä.

Muistuttaa, etteivät kaikki vuokranantajat kykene auttamaan

Facebookissa Nathan kuitenkin kertoi saaneensa myös viestejä vuokranantajilta, joilla ei ole varaa elää ilman vuokratuloja. Osa vuokralaisista myös uskoi, ettei vuokranantaja tule auttamaan heitä.

– Kaikille näille ihmisille sanon: en tunne tilannettanne enkä halua vihjata, että vuokranantaja, joka jättää väliin vuokrahelpotukset, olisi jotenkin paha ihminen, Nathan muistuttaa.

Hän lupasi myöhemmin kirjoittaa tekstin, jossa selittää vuokrauksen periaatteita ja avaa myös sitä, miksi osa vuokranantajista ei kenties halustaan huolimatta voi auttaa vuokralaistaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja