Vuokralaisen sopimus irtisanottiin ja kohta alakertaan tulvi vettä – vuokranantajaa odotti hämmentävä näky

Mies asui vuosia ongelmitta vuokralla eräässä kerrostaloasunnossa. Kun vuokranantaja sanoi vuokrasopimuksen irti, mies aiheutti massiivisen vesivahingon.

Rikos tapahtui marraskuussa 2020 Raisiossa.

Eräänä viikonloppuna miehen alapuolella asuva naapuri huomasi, että hänen asuntonsa katosta tippuu vettä. Mies soitti vuokranantajalleen, joka kehotti ottamaan yhteyttä isännöitsijään arkena.

Myöhemmin samana päivänä vuokranantaja sai jälleen soiton, että nyt vettä tulee kaatamalla. Asukas kertoi laittaneensa kaikki mahdolliset rätit ja pyyhkeet lattialle imemään vettä, mutta mikään ei riittänyt.

Vuokrantaja lähti huolestuneena selvittämään asiaa. Hän oli paikalla, kun huoltomies meni sisälle yläkerran asuntoon.

Kun ulko-ovi oli auki, vuokranantaja näki rapusta käsin, miten yläkerran asukas istui eteisensä lattialla ja läpsytteli kädellään asuntonsa lattialla lainehtivaa vesikerrosta.

Alakerran asuntoon ehti vuotaa useamman sentin korkuinen vesipatja.

Ehdollista vankeutta

Yläkerran asunnossa huoltomies havaitsi, että kylpyhuoneen hanat olivat auki ja lattiakaivo tukossa. Huoltomies sulki hanat.

Parin tunnin kuluttua vedenjuoksutus alkoi taas. Nyt huoltomies hälytti paikalle myös yläkerran asunnon vuokranvälitystä hoitavan henkilön. 

Paikalle kutsuttiin myös poliisi.

Vahingon aiheuttanut mies kiisti, että teko olisi ollut tahallinen. Hänen mukaansa hän ei vain huomannut, että lattiakaivo oli tukossa. Mitään muuta selitystä hän ei tapahtumalle antanut.

Valtava vesimäärä aiheutti laajan vesivahingon. Taloyhtiö joutui korjaamaan vahinkoja noin 18 000 eurolla ja miehen vuokranantaja samoin noin 18 000 eurolla. Lisäksi vesivahinkoasuntojen omistaja menettivät vuokratuloja yhteensä noin 2500 euroa.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoi vettä asunnossaan lattialle valuttaneen 52-vuotiaan miehen syylliseksi törkeään vahingontekoon. Mies sai rangaistukseksi puoli vuotta ehdollista vankeutta.

Lisäksi oikeus määräsi hänet korvaamaan aiheuttamansa vahingot.

Korjattu jutusta kaksi kirjoitusvirhettä 2.6. klo 10.30.

Lue myös:

    Uusimmat