Vuoden parhaat journalistit palkitaan tänään – äänestä omaa suosikkiasi

Tänään illalla jaetaan vuosittainen Suuri journalistipalkinto. Ehdokkaat kilpailevat Suuri journalistipalkinto -kilpailussa kolmessa eri kategoriassa; Vuoden juttu, Vuoden journalistinen teko ja Vuoden journalisti. Jokaisessa kategoriassa on kolme ehdokasta tai ehdokasryhmää.

Palkinnon saajat valitsee alan ammattilaisista koostuva palkintolautakunta, mutta gaalassa valitaan myös yleisön suosikki, muistuttaa Suuri journalistipalkinto -gaalalähetyksen tuottaja Mari Haavisto.

-Yleisön suosikki -palkinto jaetaan nyt kolmannen kerran. Suosikkia voi käydä äänestämässä lähetyksen toisen mainoskatkon loppuun asti. Aikaisempina vuosina Yleisön suosikki -voittaja on aina ollut eri kuin raadin valitsemat voittajat. Mielenkiintoista nähdä, miten tänä vuonna käy, hän kertoo.

Suosikkia voi äänestää Suuren journalistipalkinnon omilla sivuilla tai Facebookissa.

Voittajat valitaan gaala-päivänä

Palkintolautakunnan puheenjohtajan ja MTV Uutisten vastaavan päätoimittajan Merja Ylä-Anttilan mukaan voittajien valinta tehdään aina vasta gaala-päivänä.

– Voittajat valitaan vasta saman päivänä aikana. Valinta on aina vaikea, koska on paljon hyviä ehdokkaita ja vain yksi voi voittaa. Kiinnostavaa on raadin käymä vilkas keskustelu aiheista ja journalismista yleensä.

Kilpailijoita on tänä vuonna yhteensä 15, ja he kilpailevat kolmessa eri kategoriassa. Vuoden juttu, Vuoden journalistinen teko ja Vuoden journalisti. Ylä-Anttilan mukaan kategoriat ovat peräisin Ruotsista.

– Kategoriat ovat perintöä Ruotsin vastaavasta palkinnosta. Bonnierin Suurella Journalistipalkinnolla on Ruotsissa vielä pidempi perinne – yli 40 vuotta. Alkuun meillä oli nimettynä Ruotsin mallin mukaan Journalistinen uudistus yhtenä kilpailukategoriana, mutta koska uudistus on melko hankala käsite määritellä, muutimme sen nimen Journalistiseksi teoksi, Merja Ylä-Anttila kertoo.

Tekijät yleisön tietoisuuteen

Suuri journalistipalkinto on jaettu Suomessa vuodesta 2001. Palkinnon arvo on jokaisessa kategoriassa 7 500 euroa. Poikkeuksena Yleisön Suosikki, joka saa mielenkiintoisen yllätyspalkinnon.

Palkinnolla tuetaan ja edistetään hyvää journalismia. Palkintolautakunnan puheenjohtaja Merja Ylä-Anttila muistuttaa, että kilpailu on tärkeä keino nostaa journalismia esille.

– Kilpailu nostaa vuosittain esiin ja suuren yleisön tietoisuuteen journalismin parhaita tekijöitä ja laadukkaimpia sisältöjä. Sillä on iso merkitys alan kehityksen ja arvostuksenkin kannalta. Hyvää ei tule itsestään, sen eteen on tehtävä sitkeästi töitä ja panostettava myös resursseihin. Kun on taloudellisesti kovat ajat, ja samalla koko maailmanjärjestystä koetellaan Ukrainan kriisin vuoksi, on todella tärkeää nostaa esiin moniarvoisen, riippumattoman ja vapaa sanan merkitystä ja voimaa.

Suuren journalistipalkinnon saajat valitaan gaalassa, joka nähdään suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla tänään kello 20 alkaen. Gaalassa nähdään myös tähtiesiintyjiä.

-Gaalassa esiintyvät juuri Emma-palkittu Sanni sekä Pauli Hanhiniemen duo. Gaalassa on luvassa myös aikamoista mediasirkusta. Circus Helsingin nuoret esiintyjät taikoivat meille tunnelmaa koko lähetyksen ajan, sanoo Suuri journalistipalkinto -gaalalähetyksen tuottaja Mari Haavisto.

 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja