Vuoden paras olut tulee Yhdysvalloista

Amerikkalainen Samuel Adams Boston Ale on valittu Vuoden Olueksi. Valinta suoritettiin torstaina käynnistyneellä Helsinki Beer Festivalilla. Samuel Adams Boston Ale on 4,6 -prosenttinen puolitumma olut, jonka valmistuksesta vastaa Boston Beer Company. Suomessa olutta saa sekä päivittäistavarakaupoista että ravintoloista. Vuoden Oluen valitsi ammattilaisista ja aktiivisista asianharrastajista koostuva raati, jonka puheenjohtajana toimi Yhdysvaltain johtavan olutlehden All About Beerin päätoimittaja Julie Johnson Bradford.

Amerikkalaiset oluet ovat tänä vuonna Helsinki Beer Festivalin erikoisteema. Yhdysvaltain olutkulttuuri on viime vuosina kokenut todellisen renessanssin, ja nykyisin maassa toimii jo noin 1500 panimoa. USA päihitti panimoiden määrässä entisen ennätysmaan Saksan pari vuotta sitten ja on nyt maailman johtava panimomaa.

Vuoden Oluen lisäksi festivaaleilla palkittiin myös muita laadukkaita oluita sekä siidereitä ja viskejä. Kotimaisten pienpanimoiden kultamitalin vei Hippaheikki, josta vastaa panimoravintola Teerenpeli Lahdessa. Pohjahiivaoluissa kultaa voitti tsekkiläinen Velkopopovick Kozel Premium ja pintahiivaoluissa Vuoden Olueksikin noussut Samuel Adams Boston Ale. Vahvojen oluiden kullan nappasi St. Peter's Winter Ale Iso-Britanniasta. Parhaaksi siideriksi valittiin brittiläinen Black Rat. Viskikilpailun voiton vei irlantilainen Bushmills Malt 16 Years Old.

Voitokkaita juomia ehtii vielä maistelemaan Helsinki Beer Festivalille. Tapahtuma on perjantaina avoinna yleisölle kello 18 - 02 ja lauantaina kello 14 - 02.

(Lähde: Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja