Vuoden pakolaisnainen Sara Al Husaini jätti islamin, ja pian osa ystävistä ei enää pitänyt yhteyttä

2:06
Sara Al Husaini jätti islaminuskon ja haluaa nyt helpottaa muita irtaantumaan uskonnosta.

Vuoden pakolaisnainen 2021 Sara Al Husaini jätti islaminuskon ja haluaa nyt helpottaa muita irtaantumaan uskonnosta niin halutessaan.

Hän kuvailee Uutisaamun haastattelussa päätöksen olleen iso ja tien vaikeakin. Vaikka päätöksestä ei lapsesta asti Suomessa asuneelle Al Husainille seurannut pelkoa, olivat päätöksen sosiaaliset riskit suuret.

– Olihan siinä ystäviä, jotka eivät halunneet olla enää yhteyksissä ja oli hetkiä, kun en välttämättä keskustellut perheeni kanssa. Nyt olemme taas väleissä ja asiat ovat paremmin, Al Husaini kertoo.

– Sinut voidaan helposti jättää yhteisön ulkopuolelle, vaikka olet ollut siinä koko elämäsi. Sillä yhteisöllä on hyvin paljon arvoa, vaikka ei välttämättä usko siihen uskontoon, hän kuvailee kokemuksiaan.

Al Husaini haluaakin nostaa esille muslimi- ja ex-musliminaisten kokemuksia ja edistää aihetta jatkossakin. Tavoitteena on, että uskonsa jättävä nuori ei jatkossa kokisi vastaavaa pelkoa ja stigmaa.

Uutisaamussa haastateltiin myös vuoden pakolaismies Ahmed Mesaedya. Irakista Suomeen paennut lakimies työskentelee nykyään maahanmuuttajapalveluissa ja kertoo haastattelussa, mitkä asiat ovat Suomessa vaikeimpia. Katso Mesaedyn ja Al Husainin haastattelut kokonaisuudessaan alta.

9:06

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja