Vuoden Kokki -kilpailun semifinaali käytiin keskiviikkona 14.3. Gastro-messuilla. Kahdentoista semifinalistin joukosta kuusi parasta selvitti tiensä torstaina käytävään finaaliin.
– Kilpailu oli erittäin korkeatasoinen ja alkukarsinnan ennakko-odotusten mukainen. Semifinalistit laittoivat kaikkensa peliin ja annoksia oli selvästi treenattu paljon, mikä osoittaa, että Vuoden Kokki -titteliä tavoitellaan tosissaan. Tämä on tietysti hienoa myös meille järjestäjille, sillä olemme luoneet voittajalle yhteistyökumppaneiden verkoston, jonka kautta hänellä on erinomaiset mahdollisuudet lähteä kehittämään omaa uraansa alla. Semifinaalista jäi kaiken kaikkiaan erittäin positiivinen kuva, tiivistää Vuoden Kokki 2012 -kilpailun johtaja Vesa Parviainen.
Suomen ykköskokin tittelistä kilpailevat:
Miki Kurkela, G.W Sundmans, Helsinki
Heikki Liekola, Postres, Helsinki
Ismo Sipeläinen, G.W.Sundmans, Helsinki
Sami Sorvoja, Pöllöwaari, Jyväskylä
Teppo Säkkinen, Savoy, Helsinki
Eero Vottonen, G.W Sundmans, Helsinki
Kalaruoka ratkaisi finaalipaikat
Semifinaalin tehtävänä oli valmistaa alkukarsinnan reseptien mukaiset liha- ja kala-annokset 12 hengelle. Valmistusaikaa kullakin kokilla oli yhteensä 3,5 tuntia.
– Tuomarit olivat hyvin ajan hermoilla. Vaikka huipulla kokataankin, kilpailuannosten maussa, ulkonäössä sekä keittötyöskentelyssä löytyi selkeitä eroja. Liharuuissa pakolliset pääraaka-aineet marmorihärkä, purjosipuli ja piparjuuri eivät aiheuttaneet suuria tasoeroja kilpailijoiden välille. Sen sijaan kalaruoan omavalintainen kala muodostui tällä kertaa tekijäksi, joka ratkaisi finaaliin pääsyn", kertoo kilpailun järjestelyistä ja keittötuomaroinnista vastaava Sampo Kantele ravintolakoulu Perhosta.
Yllätyksellinen finaali torstaina 15.3.
Kolmivaiheinen kilpailu huipentuu torstaina 15.3. Gastro-messuilla käytävään jännittävään finaaliin. Tänä vuonna kilpailijoilla on finaalitehtäviin edeltäneitä vuosia vähemmän valmistautumisaikaa.
– Tulossa on kaksi vaativaa tehtävää, joissa pyritään puristamaan kilpailijoista kaikki osaaminen irti. Kokit ovat parhaimmilaan paineen alla, kertoo Vuoden Kokki -kilpailun raaka-aineista vastaava Sasu Laukkonen Chef & Sommelier -ravintolasta.
Finaalin ensimmäisenä tehtävänä on valmistaa kolme erilaista kokousvoileipää 12 hengelle, jotka asetellaan Etelä-Suomessa kaadetuista puista käsityönä valmistetuille vadeille. Täytteissä pakollisina raaka-aineina ovat palvilammas ja punasipuli, kylmäsavustettu hauki ja kananmuna sekä silakka ja kurkku. Tehtävä täydentyy finaaliaamuna raaka-aineita sisältävällä yllätyskorilla.
– Kyseessä on Vuoden Kokki -historian ensimmäinen leipomistehtävä. Kilpailijat saivat kaksi leipätaikinaa ja ruispalat, joista heidän on loihdittava omannäköisensä kokousvoileivät täytteineen. Maun lisäksi tehtävässä painotetaan myös leivän muotoilua design-pääkaupunkivuoden henkeen, Laukkonen selventää.
Vuoden Kokki -kilpailun voittaja julkistetaan 15.3. illalla järjestettävässä Kokkigaalassa. ELO-säätiön ja Keittiömestarit ry:n yhdessä järjestämä tilaisuus alkaa kello 19.00 ravintola Pörssissä.
Lähde: ELO-säätiö
(MTV3)
Uusimmat
-
23:21
Puola pidätti miehen epäiltynä osallisuudesta Zelenskyin surmasuunnitelmaan
-
23:14
Iso uutinen varmistui: NHL-seura vaihtaa jo ensi kaudeksi osoitetta
-
22:49
Poliisi etsii kadonnutta miestä – soita nähdessä 112
-
22:35
Makeisvero sai namutukulta karkkikupin nurin: "Persu’s Makeis Sekoomus"
-
21:51
Euroviisuihin palkattuja artisteja uhkaillaan mukaan Israel-boikottiin, malmöläinen laulaja kuvailee tilannetta noitajahdiksi: "Antakaa meidän nousta lavalle"
-
21:44
Herttoniemen paloittelumurhaaja pääsee vapaaksi – yritti hävittää ruumiin sahaamalla
-
21:28
Salomonsaaret Kiinan ja Yhdysvaltojen puristuksessa – loppuuko saarivaltion uusi Pekingiä miellyttävä linja vaalien jälkeen?
-
20:59
Taas hurja episodi Mestis-huipennuksessa – iso sulaminen lähellä
-
20:55
Eva Wahlströmin poika juoksi liukuportaita väärään suuntaan – vartijalta yllättävä reaktio
-
20:45
Leijonille murskatappio Jyväskylässä – Ruotsi tylynä, Suomi tuhlaili
-
20:04
HIFK:n jättänyt Tobias Salmelainen tylyttää hurjan kohuväitteen: "Olen tosi pettynyt"
-
20:03
Tutkijoiden löydös selittää, miksi lapset sairastuvat harvoin koronan vakavaan muotoon
-
20:00
Salkkarit-hahmon olinpaikka selviää: "Mitä siinä tönötät"
-
19:58
Uusi suomalaisnimi NHL-jäille – 20-vuotias huippulupaus tekee debyyttinsä
-
19:34
Kyselytunti äityi kiihkeäksi väittelyksi sote-säästöistä – "Voi herranjestas, mitä kurmuuttamista"
-
19:15
Ruotsi palauttaa noin 80 pääkalloa Suomeen, kertoo Sveriges Radio
-
19:01
Teini valitti nielemisvaikeuksista – selitys vaivalle voi yllättää
-
19:01
Eminemin tytär Hailie Jade vietti polttareitaan merellisissä tunnelmissa
-
18:41
Jihadistit värväävät jengiläisiä terroristeiksi Ruotsissa – "Paljon kokemusta väkivallan käytöstä"
-
18:34
Kööpenhaminan pörssin ulkoseinä on romahtanut
-
Lataa lisää