Vuoden Kokki 2012 -finalistit selvillä

Vuoden Kokki -kilpailun semifinaali käytiin keskiviikkona 14.3. Gastro-messuilla. Kahdentoista semifinalistin joukosta kuusi parasta selvitti tiensä torstaina käytävään finaaliin.

– Kilpailu oli erittäin korkeatasoinen ja alkukarsinnan ennakko-odotusten mukainen. Semifinalistit laittoivat kaikkensa peliin ja annoksia oli selvästi treenattu paljon, mikä osoittaa, että Vuoden Kokki -titteliä tavoitellaan tosissaan. Tämä on tietysti hienoa myös meille järjestäjille, sillä olemme luoneet voittajalle yhteistyökumppaneiden verkoston, jonka kautta hänellä on erinomaiset mahdollisuudet lähteä kehittämään omaa uraansa alla. Semifinaalista jäi kaiken kaikkiaan erittäin positiivinen kuva, tiivistää Vuoden Kokki 2012 -kilpailun johtaja Vesa Parviainen.

Suomen ykköskokin tittelistä kilpailevat:

Miki Kurkela, G.W Sundmans, Helsinki

Heikki Liekola, Postres, Helsinki

Ismo Sipeläinen, G.W.Sundmans, Helsinki

Sami Sorvoja, Pöllöwaari, Jyväskylä

Teppo Säkkinen, Savoy, Helsinki

Eero Vottonen, G.W Sundmans, Helsinki

Kalaruoka ratkaisi finaalipaikat

Semifinaalin tehtävänä oli valmistaa alkukarsinnan reseptien mukaiset liha- ja kala-annokset 12 hengelle. Valmistusaikaa kullakin kokilla oli yhteensä 3,5 tuntia.

– Tuomarit olivat hyvin ajan hermoilla. Vaikka huipulla kokataankin, kilpailuannosten maussa, ulkonäössä sekä keittötyöskentelyssä löytyi selkeitä eroja. Liharuuissa pakolliset pääraaka-aineet marmorihärkä, purjosipuli ja piparjuuri eivät aiheuttaneet suuria tasoeroja kilpailijoiden välille. Sen sijaan kalaruoan omavalintainen kala muodostui tällä kertaa tekijäksi, joka ratkaisi finaaliin pääsyn", kertoo kilpailun järjestelyistä ja keittötuomaroinnista vastaava Sampo Kantele ravintolakoulu Perhosta.

Yllätyksellinen finaali torstaina 15.3.

Kolmivaiheinen kilpailu huipentuu torstaina 15.3. Gastro-messuilla käytävään jännittävään finaaliin. Tänä vuonna kilpailijoilla on finaalitehtäviin edeltäneitä vuosia vähemmän valmistautumisaikaa.

– Tulossa on kaksi vaativaa tehtävää, joissa pyritään puristamaan kilpailijoista kaikki osaaminen irti. Kokit ovat parhaimmilaan paineen alla, kertoo Vuoden Kokki -kilpailun raaka-aineista vastaava Sasu Laukkonen Chef & Sommelier -ravintolasta.

Finaalin ensimmäisenä tehtävänä on valmistaa kolme erilaista kokousvoileipää 12 hengelle, jotka asetellaan Etelä-Suomessa kaadetuista puista käsityönä valmistetuille vadeille. Täytteissä pakollisina raaka-aineina ovat palvilammas ja punasipuli, kylmäsavustettu hauki ja kananmuna sekä silakka ja kurkku. Tehtävä täydentyy finaaliaamuna raaka-aineita sisältävällä yllätyskorilla.

– Kyseessä on Vuoden Kokki -historian ensimmäinen leipomistehtävä. Kilpailijat saivat kaksi leipätaikinaa ja ruispalat, joista heidän on loihdittava omannäköisensä kokousvoileivät täytteineen. Maun lisäksi tehtävässä painotetaan myös leivän muotoilua design-pääkaupunkivuoden henkeen, Laukkonen selventää.

Vuoden Kokki -kilpailun voittaja julkistetaan 15.3. illalla järjestettävässä Kokkigaalassa. ELO-säätiön ja Keittiömestarit ry:n yhdessä järjestämä tilaisuus alkaa kello 19.00 ravintola Pörssissä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja