Vuoden ensimmäisen päivän ihme: Kymmenkuinen vauva löytyi elossa Venäjällä romahtaneen kerrostalon raunioista

Kymmenkuinen vauva löytyi elossa Venäjällä romahtaneen kerrostalon raunioista 0:53
Katso videolta vauvan ihmepelastuminen kerrostalon raunioista!

Pelastajat ovat löytäneet kymmenkuisen vauvan elossa Etelä-Venäjällä romahtaneen rakennuksen raunioista, kertoo uutistoimisto Reuters. 

Magnitogorskin kaupungissa aikaisin eilen aamulla romahtaneen kerrostalon raunioista on etsitty kuumeisesti eloonjääneitä. 

Vauvan kohtalo luo toivoa pelastustöihin, joita on jatkettu lohduttomissa oloissa. Videot tapahtumapaikalta näyttävät romahduksen laajuuden.

Venäjän viranomaiset joutuivat tiistaina keskeyttämään uhrien etsinnät, koska rakennuksessa pelättiin tapahtuvan uusia romahduksia.
Etsintöjen keskeytyessä turman jäljiltä oli löytynyt kahdeksan ruumista, kertoi uutistoimisto Tass. Kateissa oli ainakin 37 ihmistä.

Kova pakkanen vaikeuttaa

Venäjän hätätilaministeriön mukaan rakennuksen vakauttaminen voi kestää jopa vuorokauden. Etsintöjä on vaikeuttanut myös kova pakkanen, joka uudenvuodenyönä kiristyi lähelle 30:tä astetta.

Romahduksen arvellaan tapahtuneen räjähdyksen seurauksena, joka on puolestaan saanut alkunsa kaasuvuodosta. Kymmenkerroksisen talon huoneistoista ainakin 48 on tuhoutunut. 

Rakennuskompleksissa asui toista tuhatta ihmistä.
Viranomaiset ovat aloittaneet onnettomuudesta rikostutkinnan.
Magnitogorsk sijaitsee Moskovasta noin 1 500 kilometriä itään Uraljoen varrella. Se kuuluu Venäjän suurimpiin teräksentuotantoalueisiin.

Paikalliset uutistoimistot kertovat, että presidentti Vladimir Putin lensi eilen iltapäivällä Magnitogorskiin, jossa hän vieraili sairaalassa ja tapasi paikallisia viranomaisia.

Lue myös:

    Uusimmat