Vuoden 2006 TTK-voittajat Tomi Metsäketo ja Sanna Hirvaskari muistelevat suhdehuhuja: "Meidän olisi pitänyt tehdä vauvoja"

Suomen ensimmäiset TTK-voittajat Sanna Hirvaskari ja Tomi Metsäketo muistelevat omaa tanssitaivaltaan 4:41
Suomen ensimmäiset TTK-voittajat Sanna Hirvaskari ja Tomi Metsäketo muistelevat omaa tanssitaivaltaan

Tomi Metsäketo ja Sanna Hirvaskari voittivat Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman sen ensimmäisellä tuotantokaudella vuonna 2006, ja muistavat yhä erityisesti sen viimeisten viikkojen tunteellisuuden.

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman suorat lähetykset polkaistiin käyntiin sunnuntaina 10. syyskuuta. Paikalle ohjelman katsomoon saapui useita tuttuja suomalaisia kasvoja, ja mukana olivat muun muassa ohjelman aivan ensimmäisen kauden voittajat Tomi Metsäketo  ja Sanna Hirvaskari. Kaksikko voitti TTK:n vuonna 2006. 

Nykyään Metsäketo ja Hirvaskari näkevät toisiaan harvakseltaan, vaikka yhteyttä pitävätkin. Metsäketo kertoo vierailevansa kyllä Hirvaskarin luona mahdollisuuksien mukaan aina, kun käy Oulussa, jossa Hirvaskari nykyään asuu.

Hirvaskari tekee yhä töitä tanssin parissa, opettaen ja valmentaen. Lisäksi hän toisinaan tekee myös juontokeikkoja. Pääsääntöisesti elämä pyörii kuitenkin edelleen tanssin ympärillä. 

– Tanssi on läsnä elämässä koko ajan, Hirvaskari kertoo. 

Laulajana työskentelevällä Metsäkedolla keikkaa riittää. TTK-lähetykseen hän saapui mustaksi lakattujen kynsiensä kera, joiden kertoi olevan muisto juuri päätökseensä tulleesta, Helsingin työväenopiston kanssa tehdystä Kerjäläisoopperasta. Produktio saatiin päätökseensä lauantaina 9. syyskuuta. 

– Oli täydet salit ja upea produktio, Metsäketo kertoo.

– Muuten syksy jatkuu sitten, tulee konserttikiertue, jatkuu Olavi Virta -kiertue, huipentuen tuohon kun olen sellainen joululaulaja, niin tulee joulukonserttikiertue, missä lauletaan ja koitetaan saada ihmisille joulun tunnelmaa. Kaiken melskeen ohessa oikeanlaista joulutunnelmaa sydämiin. 

Metsäketo iloitsee siitä töiden paljoudesta ja siitä, että saa tehdä sitä, mitä varten kokee tässä maailmassa olevansa. 

– Saa laulaa ja aiheuttaa mukavia tunnelmia ihmisille. 

Nykyään Metsäkedon suhde tanssimiseen on hänen mukaansa varsin etäinen. Vakiotansseja ei ole juuri tullut kertailtua sitten vuoden 2006. 

– Olen sama jäykkä "vakiokurko", miksi minua nimitettiin silloin. Taitaa olla edelleen niin, ettei ole vieläkään öljylantiota. Jäykkä suomalainen ihminen minä olen. Tanssi on jäänyt kyllä, eipä tule tanssittua missään kyllä.  

– Ehkä jossain ystävien häissä on tullut otettua näitä iloisen, onnellisen valssin askelia, mutta kyllä jätän ammattilaisille tuon tanssihomman edelleen. Se oli ihanaa, niinkuin muistan Jone Nikulan sanoneen silloin meidän vuonna, että kun on kerran Ferrarin kyytiin päässyt, niin se on hirveän hankalaa siitä sitten lähteä jonkun muun kyytiin. Että kiitos Sannalle tästä kaikesta ihanasta kokemuksesta.

Ensimmäinen TTK-voitto hurmasi suomalaiset

Kun Metsäketo ja Hirvaskari muistelevat yhteistä TTK-taipalettaan, palaavat he usein keskustelemaan siitä, kuinka opettelivat nostoja viimeisen tanssiviikkonsa aikana viimeistä esitystään varten.

– Se oli aikamoista. Päätettiin, että tehdään aika isoja nostoja siihen viimeiseen numeroon ja sitten tavallaan siitä lähti sellainen, että nyt täytyy tähän tehdä pikkaisen enemmän töitä, ja se vähän jänskätti ehkä enemmän kuin muut, Hirvaskari pohtii.

Metsäketo komppaa vieressä ja pohtii kaksikon tehneen viimeisen tanssiviikkonsa ensisijassa "yhdessä heille itselleen". 

– Se oli todella tunteellinen, ihana viikko se viimeinen.

Erityisesti Metsäketo muistaa viimeisestä yhteisestä tanssiviikosta hetket, kun kaksikko suunnitteli freestyle-osuuttaan. Mieleen on jäänyt varsinkin hetket, jolloin esitystä suunniteltiin siten, että oltiin vain hiljaa harjoitussalilla ja kuunneltiin musiikkia. 

– Ja sittenkin, kun musiikki loppui, me oltiin monta minuuttia vain ihan hiljaa ja vain tunnusteltiin sitä fiilistä. Se oli niin ainutlaatuinen kokemus minulle, Metsäketo muistelee. 

– Ja minullekin, Hirvaskari vastaa vierestä. 

– Niin, ja sitten me tehtiin se viimeinen tanssi meille. Se oli ihana tanssi, Metsäketo summaa. 

"Meidän olisi pitänyt tehdä perhe ja vauvoja"

Kun kaksikko palaa muistoissaan näihin, jo 17 vuoden takaisiin hetkiin, tuovat ne mukanaan hymyt, naurut ja kosteat silmäkulmatkin. Ihanat, yhteiset kokemukset ja koskettavat hetket eivät unohdu. 

Kuten ei unohdu myös sekään, että tuohon aikaan mediassa pyörivät myös kiivaat spekulaatiot siitä, olivatko Metsäketo ja Hirvaskari vain ystäviä vai jotain enemmän. He itse tiesivät kuitenkin aina, missä mennään, eikä heidän välillään ollut romanttisia tunteita, vaikka monet olisivatkin toivoneet niin. 

– Meidän olisi pitänyt tehdä perhe ja vauvoja ja kauheasti kaikkea. Mutta ei niin käynyt kuitenkaan, vaan me olimme ilmeisesti sitten erittäin hyviä ja uskottavia lavalla, Metsäketo kertoo. 

Kaksikon elämiin TTK-voitto ei lopulta hirveämmin vaikuttanut. Toki ohjelma teki Hirvaskarista koko Suomen tunteman hahmon, ja tämän myötä hän sai runsaasti sellaisia työtarjouksia, jotka eivät todennäköisesti olisi muuten osuneet hänen kohdalleen. 

– On päässyt nauttimaan semmoisestakin työstä, mitä ei tavallaan ilman tätä ohjelmaa olisi pystynyt tekemäänkään, Hirvaskari muistaa. 

Hirvaskari ja Metsäketo olisivat tuohon aikaan voineet myös tienata ohjelman jälkeenkin mahdollisesti esiintymällä yhdessä. He kuitenkin päättivät toisin.

– Silloin teimme päätöksen, ettei lähdetä tekemään tällä rahaa tai pröystäilemään, että nyt tämä tanssipari tulee jonnekin esiintymään. Koettiin se niin tärkeäksi: se oli meidän kokemus ja meidän ohjelma, ettei lähdetty siihen. Siten se jäi erittäin arvokkaaksi ja ihanaksi kokemukseksi, Metsäketo summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat