2006 kadonneen Heikki Olavi Karpovin epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi – “Kalaton-lammessa olevasta vainajasta on ihmisillä olemassa tietoja”

Kalaton-lammen tapauksesta on aloitettu esitutkinta tappo-rikosnimikkeellä, poliisi tiedottaa.

Outokummussa sijaitsevan Kalaton-lammen tapauksesta on tullut poliisin tietoon seikkoja, joiden perusteella asiassa on syytä epäillä rikosta.

Poliisi selvittää edelleen vuonna 2006 kadonneeksi ilmoitetun Heikki Olavi Karpovin katoamista. Saatujen tietojen perusteella poliisi epäilee, että Karpov on mahdollisesti joutunut henkirikoksen uhriksi. Karpov katosi Polvijärvellä sijaitsevasta hoitokodista 52-vuotiaana.

Poliisi on tehnyt outokumpulaisella Kalaton-lammella etsintöjä kahden päivän ajan.

– Etsintöjä on tällä viikolla tehty poliisikoirien avulla sekä lammella veneestä, että jalkaisin lammen ympäristössä. Etsintöjen tuloksista ei tässä vaiheessa voida kertoa julkisuuteen enempää. Etsintöjä jatketaan ensi viikolla, poliisi kertoo tiedotteessa.

Poliisi käyttää apunaan vedenalaiseen etsintään erikoistunutta henkilöstöä ja kalustoa sekä pyytänyt etsintöihin virka-apua Suomenlahden merivartiostolta.

Useita epäiltyjä

Poliisi on puhuttanut ja kuulustellut useita henkilöitä Karpovin tapauksesta tällä viikolla, mutta myös aiemmin kevään aikana.

Poliisilla on käsitys, että epäiltyjen piiriin kuuluu useampia henkilöitä.

– Poliisilla on se käsitys, että Kalaton-lammessa olevasta vainajasta on ihmisillä olemassa tietoja tai havaintoja, joita ei ole poliisille kerrottu, tiedotteessa sanotaan.

Kaikkia asiaan liittyviä vihjeitä tai havaintoja pyydetään ilmoittamaan numeroon 041 4948 141 tai sähköpostitse vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.


Lue myös:

    Uusimmat