VTV aloittaa Tytti Yli-Viikarin irtisanomismenettelyn

VTV:n ex-pomo Tytti Yli-Viikari sai tuomion virkarikoksista ja kavalluksesta, yksi syytekohta hylättiin – tästä on kyse 4:21
VTV:n ex-pomo Tytti Yli-Viikari sai tuomion virkarikoksista ja kavalluksesta, yksi syytekohta hylättiin – tästä on kyse

VTV on ryhtynyt toimenpiteisiin Tytti Yli-Viikarin irtisanomiseksi ylijohtajan virasta, VTV tiedottaa.

Yli-Viikari on pidätettynä virantoimituksesta ja virasto valmistelee päätöstä virantoimituksesta pidättämisen jatkamisesta.

– Tarkastusvirasto katsoo, että Tytti Yli-Viikarin irtisanomiseen on eduskunnan virkamieslaissa tarkoitettu erityisen painava syy, VTV perustelee tiedotteessa.

Helsingin käräjäoikeus antoi 28. päivä tammikuuta tuomion asiassa, jossa vastaajina olivat Valtiontalouden tarkastusviraston entinen pääjohtaja Tytti Yli-Viikari sekä johtaja Mikko Koiranen.

Syyttäjä on ilmoittanut tyytymättömyyttä käräjäoikeuden ratkaisuun. Myös Yli-Viikari ja VTV ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä.

– Koska käräjäoikeuden ratkaisu ei ole lainvoimainen ja rikosasian käsittely on yhä vireillä, tarkastusvirasto on ryhtynyt toimenpiteisiin Yli-Viikarin ja Koirasen virantoimituksesta pidättämisen jatkamiseksi, VTV toteaa.

VTV:n mukaan Yli-Viikaria kuullaan ennen asian ratkaisemista.

Kun asianosaisia on kuultu, VTV tekee ratkaisunsa siitä, täyttyvätkö Yli-Viikarin irtisanomisen ja molempien virantoimituksesta pidättämisen edellytykset.

Näin syyttäjä ja Tytti Yli-Viikari kommentoivat tuomiota – Yli-Viikari tyytymätön tuomioonsa 5:19
Näin syyttäjä ja Tytti Yli-Viikari kommentoivat tuomiota – Yli-Viikari tyytymätön tuomioonsa

Lue myös:

    Uusimmat