VR lopettaa lipunmyynnin palvelupisteensä viidellä paikkakunnalla

Matkustajat hiiltyivät VR:n lipunmyyntiongelmista – näin toimitusjohtaja vastaa 7:23
Kesäkuussa: Matkustajat hiiltyivät VR:n lipunmyyntiongelmista – näin toimitusjohtaja vastaa

VR sulkee lipunmyynnin palvelupisteensä Jyväskylässä, Lahdessa, Oulussa, Tikkurilassa ja Turussa. Vastaisuudessa lippuja voi siellä ostaa fyysisesti lippuautomaateista tai R-kioskeilta.

Yhtiö perustelee päätöstään pitkään jatkuneella palvelupisteiden lipunmyynnin vähenemisellä. Lisäksi VR mainitsee, että sen junalipuista yli 80 prosenttia myydään itsepalvelukanavista. Näihin kuuluvat VR:n verkkokauppa, mobiilisovellus ja lippuautomaatit. Palvelupisteiden kautta junalipuista myytiin viime vuonna yhteensä kuusi prosenttia.

Tänä keväänä useat VR:n palvelupisteet ovat olleet väliaikaisesti suljettuina koronavirusepidemian vuoksi. Tällä hetkellä VR:n palvelupisteistä toiminnassa ovat ainoastaan Helsingin ja Tampereen pisteet. Hyvinkään ja Järvenpään pisteet ovat tällä hetkellä suljettuina koronatilanteen vuoksi.

VR kertoi keskittämisaikeistaan toukokuussa. Palvelupisteiden sulkemista koskeneet yhteistoimintaneuvottelut käytiin alkukesästä. Niiden piiriin kuuluivat 13 palvelupisteissä työskennellyttä työntekijää.

*Oikaisu kello 18.29: Hyvinkään ja Järvenpään pisteet ovat tällä hetkellä suljettuina koronatilanteen vuoksi toisin kuin jutussa aiemmin sanottiin.

Lue myös:

    Uusimmat