VR laajentaa Ruotsiin ja ostaa bussi- ja raideoperaattori Arriva Sverigen

VR Group on sopinut ostavansa ruotsalaisen bussi- ja raideoperaattorin Arriva Sverigen. VR Group kertoo asiasta tiedotteessaan.

VR Group kertoo haluavansa kaupalla kasvaa ja vahvistaa asemaansa sekä kilpailukykyänsä kaupunkiliikenneoperaattorina. Lisäksi se haluaa tuoda Arriva Sverigeen Suomessa kerrytettyä sähköbussiosaamistaan sekä vauhdittaa Ruotsin bussiliikennemarkkinan sähköistymistä.

Arriva Sverige on osa eurooppalaista Arriva-konsernia, jonka omistaa saksalainen Deutsche Bahn. Kaupan toteutuksen jälkeen Arriva Sverige siirtyy VR Groupin matkustajaliikenteen alle itsenäiseksi yhtiöksi.

Ruotsissa Arrivalla on 3  800 työntekijää, 800 bussia, 238 junaa ja 65 raitiovaunua. Arriva Sverigen liikevaihto oli viime vuonna yli 300 miljoonaa euroa.

Arriva Sverige on Ruotsin kolmanneksi suurin junaoperaattori ja neljänneksi suurin bussioperaattori. Se liikennöi Tukholman kaupunkiliikenteessä sekä Etelä-Ruotsin ja Itä-Götanmaan alueliikenteessä. 

VR Group allekirjoitti ostosopimuksen Arriva Sverigestä eilen.

VR Groupin monopoli Suomessa purettiin vuosi sitten ja VR Group toteaa valmistautuvansa nyt uuteen tilanteeseen, jossa markkinoilla voi olla muitakin operaattoreita.

– Kilpailukyvyn turvaamiseksi strategiamme on nyt kasvaa avautuvilla kaupunkiliikennemarkkinoilla Pohjoismaissa, sanoo VR Groupin toimitusjohtaja Lauri Sipponen tiedotteessa.

Bussiyhtiönsä Pohjolan Liikenteen, Tampereen raitiovaunuliikenteen ja Helsingin seudun liikenteen (HSL) kilpailutuksen voiton myötä VR Group on Suomen kolmanneksi suurin bussiyhtiö ja toiseksi suurin toimija kaupunkiliikennemarkkinassa, tiedotteessa kerrotaan.

Lue myös:

    Uusimmat