VR kertoi, kuinka moni Allegrolla Suomeen saapuneista on ollut venäläisiä – Pietarin suuntaan kulkijoita on ollut vähän

VR keskeyttää Allegro-junan liikennöinnin 2:08
VR keskeyttää Allegro-junan liikennöinnin

VR keskeyttää Helsingin ja Pietarin väliä kulkevan Allegro-liikenteen toistaiseksi maanantaista alkaen.

Viimeistä kertaa Pietarista Helsinkiin Allegrolla pääsee sunnuntaina, jolloin ajetaan molemmat aikataulun mukaiset vuorot. Helsingistä Pietariin pääsee viimeistä kertaa sunnuntain aamupäivän vuorolla, iltapäivän juna perutaan.

VR:n viestintäjohtaja Tatu Tuomisen mukaan syy keskeytykseen on taloudellisissa pakotteissa.

– Käytännössä meidän rahaliikenne tulee mahdottomaksi tämän operaation ylläpitämiseksi ja siksi joudumme lopettamaan liikenteen.

Kyytiin mahtuisi enemmänkin matkustajia

Yhteen Allegro-junaan mahtuu noin 330 matkustajaa. Tuomisen mukaan Allegron käyttöaste Pietarista Helsinkiin on ollut viimeisen parin viikon ajan noin 60 prosenttia.

– Pietarin suuntaan niinkin vähän kuin 25 prosenttia. Nyt jää nähtäväksi, miten täyteen junat tulevat nyt viimeisinä päivinä.

Tuomisen mukaan Pietarista Helsinkiin tulleista matkaajista noin kaksi kolmasosaa on ollut Venäjän kansalaisia ja yksi kolmasosa suomalaisia ja kaksoiskansalaisia, esimerkiksi Venäjän ja Tanskan kansalaisia.

– Matkaajan on täytynyt olla joko olla Suomen tai Venäjän kansalainen että on päässyt junaan ja se taas on johtunut koronarajoituksista.

Allegron liikennöinti keskeytyy toistaiseksi maanantaista alkaen. Tuomisen mukaan asiaa katsotaan uudestaan, kun pakotteet poistuvat.

Lue myös:

    Uusimmat