VR keskeyttää Allegro-liikenteen maanantaista alkaen

1:20
Omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen kertoo MTV Uutisille Allegro-liikenteen keskeyttämisestä.

Helsingin ja Pietarin väliä kulkevan Allegro-junan liikennöinti loppuu ensi maanantaina, tiedottaa VR. Helsingin Sanomat kertoi aiemmin, että Allegro-junan liikennöinti loppuisi jo lauantaina.

VR:n mukaan ensi sunnuntaina Helsingistä Pietariin ajetaan ainoastaan aamupäivän Allegro-vuoro ja iltapäivän juna AE786 perutaan. Sunnuntaina Pietarista Helsinkiin ajetaan molemmat aikataulunmukaiset vuorot. VR:n asiakkaat voivat perua kuluitta Allegro-liput, jotka on ostettu nyt peruttaville junavuoroille.

Omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) lähetti torstaina VR:lle asiasta kirjeen, jonka mukaan Allegron liikennöinti ei ole enää tarkoituksenmukaista.

Matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola kertoo tiedotteessa, että Allegron liikennöintiä on jatkettu tähän saakka, koska tarkoituksena on ollut turvata suomalaisille pääsy Suomeen.

– Näiden viikkojen aikana henkilöt, jotka ovat halunneet lähteä Venäjältä, ovat ehtineet poistua maasta. Nyt Allegron liikennöintiä ei ole enää pakotteiden myötä valtion omistajaohjauksen ilmoituksen mukaan tarkoituksenmukaista jatkaa, joten keskeytämme liikenteen toistaiseksi, kertoo Simola.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja