Mainos

Volvo pyrkii eroon polttomoottoreista lopullisesti – sähkömoottori vakiona viimeistään 2019

Volvo on tehnyt periaatepätöksen tuoda sähkömoottorit kaikkiin uusiin malleihinsa reilun kahden vuoden kuluessa.

Autonvalmistaja Volvo pyrkii eroon pelkistä polttomoottoreista automalleissaan. Volvo tiedottaa, että vuodesta 2019 eteenpäin kaikki julkaistavat Volvo-mallit sisältävät sähkömoottorin.

Tämä tarkoittaa, että osassa Volvon malleista on tulevaisuudessa pelkkä sähkömoottori ja loput ovat polttomoottorin ja sähkömoottorin erilaisilla yhdistelmillä toimivia hybridejä.

Ilmoitus alleviivaakin Volvon sitoutumista ympäristövaikutusten pienentämiseen ja ilmansaasteiden hillitsemiseen. Volvo keskittyy vähentämään tuotteidensa ja toimintojensa hiilipäästöjä ja pyrkii ilmastoneutraaliin tuotantoon vuoteen 2025 mennessä.

Autovalmistajan suunnitelmissa on lanseerata viisi täyssähköautoa vuosien 2019 ja 2021 välillä. Kolme niistä on Volvo-malleja ja kaksi Volvon urheilullisempia sähköautoja valmistavan Polestarin malleja.

Päätös on jatkoa Volvon aiemmalle ilmoitukselle, jonka mukaan Volvo muuttaa Polestarin erilliseksi urheilullisten sähköautojen merkiksi. Polestarin johtoon on nimitetty Volvon designjohtaja Thomas Ingenlath.

Volvon tavoitteissa on myydä yhteensä miljoona sähkökäyttöistä autoa vuoteen 2025 mennessä.


Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan sähkö- ja hybridiautoja oli yhteensä liikenteessä viime vuonna jo yli 20 000.


---

4:04

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.