Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Voileipäkakku

Julkaistu 23.04.2003 12:35(Päivitetty 11.02.2008 09:52)

1. Aloita valmistamalla haluamasi täytteet. Perinteisesti kakkua kohti tehdään kaksi erimakuista täytettä. Älä kuitenkaan sekoita liha- ja kalatäytteitä keskenään.
2. Poista leivistä kuoret ja leikkaa pitkittäin korkeintaan 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Viisi kerrosta on sopiva määrä, jotta kakkua on vielä helppo leikata.
3. Kostuta viipaleet kala-, kana- tai lihaliemellä (kakusta riippuen) pullasutia apuna käyttäen. Päällimmäinen kerros kannattaa kostuttaa runsaimmin, koska sen päälle ei kohdistu painoa, kuten alimman kerroksen päälle. 4. Levitä täyte kostutetun viipaleen päälle ja paina seuraava viipale tiiviisti täytteen päälle, toista sama kaikille kerroksille. Jos täyte on paksua, sitä voi levittää myös päällimmäiselle kerrokselle.
5. Kääri täytetty kakku tiiviisti kelmuun ja voipaperiin ja pane jääkaappiin vetäytymään, jopa yön yli. Kakun päälle voi laittaa leikkuulaudan ja sen päälle pienen painon. Huolehdi, että paino on kakun päällä tasaisesti.
6. Kuorruta kakku täytteellä tai kermalla ohennetulla tuorejuustolla. Tuorejuuston voi maustaa tuoreilla yrteillä. Ranskankermasta ja valutetusta rahkasta saa myös raikkaan kuorrutteen. Mausta myös kuorrute hyvin.
7. Koristele kakku samoilla aineksilla, mitä käytit täytteissä.
8. Nosta kakku kahta lastaa apuna käyttäen tarjoiluvadille.

Lohi-sienikakku

Kylmäsavulohitäyte:
150 g kylmäsavulohta
1 dl kevätsipulia hienonnettuna
2 rkl kapriksia rouhittua mustapippuria
200 g maustamatonta tuorejuustoa (kermaa ohentamiseen)

Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi tai hienonna monitoimikoneessa. Yhdistä täytteen kaikki ainekset. Ohenna kermalla helposti levitettäväksi.
Siitakesienitäyte:
200 g siitakesieniä (tai herkkusieniä)


2-3 valkosipulin kynttä

2 rkl öljyä

1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. rakuuna, basilikaa, timjamia, salviaa)

200 g maustamatonta tuorejuustoa (suolaa) rouhittua mustapippuria (kermaa ohentamiseen)

Hienonna siitakesienet veitsellä tai monitoimikoneessa. Pilko valkosipulit. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sieniä ja valkosipulia pannussa muutaman minuutin ajan. Siirrä sienet kulhoon ja anna jäähtyä. Yhdistä hienonnetut yrtit, jäähtyneet sienet ja tuorejuusto. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Ohenna kermalla helposti levitettäväksi.

Tulinen broileri-katkarapukakku

Tulinen broileritäyte:
280 g broilerisuikaleita
1 punainen chili
2-3 tl inkivääriä raastettuna
1 vihreä paprika
1 rkl öljyä
1-2 rkl sitruunamehua
1 prk (250 g) rahkaa valutettuna (kahvinsuodattimen läpi)
150 g ranskankermaa
suolaa

Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Raasta kuorittu inkivääri. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää broilerisuikaleet muutamassa erässä. Lisää pannulle chili, inkivääri ja paprika. Paista broilerisuikaleet kypsiksi. Kaada kypsä broileri ja paprikat monitoimikoneeseen. Hienonna karkeaksi. Sekoita pienellä teholla joukkoon sitruunamehu, rahka ja ranskankerma. Mausta suolalla.

Katkarapu-tomaattitäyte:
180 g katkarapuja
2-3 tomaattia
1 ruukku korianteria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
(kermaa ohentamiseen)

Sulata ja valuta katkaravut. Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja purista siemenet ja ylimääräinen neste pois. Leikkaa "tomaattiliha" pieniksi kuutioiksi veitsellä tai monitoimikoneessa. Hienonna korianteri. Yhdistä täytteen kaikki ainekset. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Sonja Blåberg ja Kaisa Torkkeli

Lisää aiheesta:

Unohda askelmäärä: Yksi kävelymuutos voi tuoda hyötyjä sydänterveydelle"Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hittiTäydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa""Yleinen harhakuva" lisää jopa ketjukolarin riskiä – autoilijat unohtavat liikenteessä tärkeän perusasianKahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"Tuleeko kylmällä istumisesta "pissavika"? Urologi vastaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:52
    Sydänterveys

    Unohda askelmäärä: Yksi kävelymuutos voi tuoda hyötyjä sydänterveydelle

  • 16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • 13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 10:29
    Liikenneturvallisuus

    "Yleinen harhakuva" lisää jopa ketjukolarin riskiä – autoilijat unohtavat liikenteessä tärkeän perusasian

  • 08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"