Mainos

Voiko Mäkäräinen kavuta vielä maailmancupin kokonaisvoittoon? – Tässä pistetilanne

Kaisa Mäkäräisen takamatka kasvoi maailmancupin kokonaiskilpailua johtavaan Slovakian Anastasia Kuzminaan Holmenkollenin takaa-ajokisan jälkeen.

Kuzmina sijoittui takaa-ajossa toiseksi, kun taas Mäkäräinen nousi 22:nneksi pikakisan epäonnistumisensa jälkeen (40. sijalta).

Kuzminalla on kokonaistilanteessa Mäkäräiseen 41 pisteen kaula (727–686) ennen ensi viikolla Venäjän Tjumenissa käytäviä kolmea viimeistä maailmancup-kisaa: perjantain pikakisaa, lauantain takaa-ajoa ja sunnuntain yhteislähtöä.

Laskuista jätetään kuitenkin lopuksi kunkin ampumahiihtäjän kaksi heikointa kilpailua pois, niin että poissaolot lasketaan suorituksiksi. Mäkäräisellä pistevähennyksiä tulee 16 pinnan edestä, kun taas Kuzminalla vain viisi pistettä. Näin reaalitilanteessa ero on 52 pinnaa (722–670) Kuzminan hyväksi.

Mäkäräiseltä vaaditaan aika lailla täydellistä onnistumista Tjumenissa, kun taas Kuzminan olisi merkittävästi epäonnistuttava, jotta suomalainen voisi maailmancupin kokonaiskisan voittoon.

Tasapisteissä ratkaisisi yksittäisten kilpailujen voittojen määrä. Tämä peli kääntyisi varmuudella Kuzminalle, sillä hänellä on voittoja tältä kaudelta toistaiseksi plakkarissa viisi, Mäkäräisellä vain yksi.

Kuzminalle maailmancupin kokonaiskilpailun voitto olisi uran ensimmäinen, Mäkäräiselle kolmas.

Maailmancupin kokonaiskilpailun reaalitilanne:

Urheilija Pisteitä
1. Anastasia Kuzmina, Slovakia
722
2. Kaisa Mäkäräinen, Suomi
670
3. Darja Domratsheva, Valko-Venäjä
641
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.