Voiko keittiönkaapit maalata?

Hei,
Olen ostanut kerrostaloasunnon joka on rakennettu 80-luvun alkupuolella. Tarkoitukseni olisi maalata keittiön kaapistot. Kaapit ovat lastulevyä ja väriltään tumman vihreät. Kuinka saisin peittävän pinnan ja miten maalaus suoritetaan, että lopputulos olisi siisti?
Kiitos vastauksestasi!
t.Helena


Todennäköisesti et mitenkään.

Jos ovet ovat melamiini- tai laminaattipintaiset, ei niissä maali pysy. Jos ovet ovat lastulevyn päälle maalattuja, voi teoriassa vanhan maalin pestä ja karhentaa uutta maalikerrosta varten. Lopputulos on kuitenkin huono eikä ainakaan laadukkaan näköinen. Mikäli ovissa on yhtään kosteuden tai rasvan tuomaa vauriota, ei maali pinnassa pysy.

Toinen vaihtoehto on vaihtaa vanhat ovat uusiin mittojen mukaan tehtyihin lastulevyoviin. Pääsääntöisesti tämäkin on rahan tuhlausta. Vakiomitat ovat nykyisin toiset kuin tuolloin ja mittatilausovillekin kertyy hintaa, lisäksi uudet saranat ja vetimet. Eikä keittiön käytettävyys parane mihinkään. Lisäksi uudet ovet vanhoissa rungoissa todellakin näyttävät uusilta ovilta todella piinttyneissä rungoissa. Vanha ovi ja vanha runko ovat keskenään tasapainoinen yhdistelmä, mutta uuden siistin ja vanhan kuluneen yhdistely on aina epäsiistin näköinen.

Jos budjetti on kuitenkin alle noin 1.600 euroa, ei muita hyviä vaihtoehtoja ole. Tosin pelkät hyvät ovat maksavat jotakuinkin vähintään tuon verran.

Parempi vaihtoehto on uusia koko kaapisto. Näin saat lähes samalla rahalla paremman varustuksen ja toimivuuden pelkän ulkonäön lisäksi.

Terveisin Sakke

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja