VOI poistaa sähköpotkulaudat käytöstä Ruisrockin ajaksi Turussa: "On vastuullista poistaa skuutit"

Mikromobiiliyritys VOI Technology kerää ”skuutit” Ruisrock-viikonlopun ajaksi varastoon turvallisuussyistä.

Mikromobiiliyritys VOI korostaa kuluttajien turvallisuutta ja sähköpotkulautojen sääntöjen mukaista käyttöä. Yritys onkin päättänyt poistaa sähköpotkulaudat käytöstä Ruisrockin ajaksi Turun kaupungin alueelta.

VOI on poistanut sähköpotkulautoja myös muissa kaupungeissa suurten festivaalien aikana. Suomessa näin toimittiin viimeksi vappuna.

– Meille on tärkeää huolehtia niin käyttäjiemme kuin muidenkin kaupunkilaisten turvallisuudesta. Olemme havainneet, että suurten festivaalien yhteydessä sähköpotkulautojen käyttöön liittyvät lieveilmiöt yleistyvät. Näemmekin, että on vastuullista poistaa skuutit käytöstä Ruisrockin ajaksi, VOI Technologyn Suomen markkinointipäällikkö Mathias Soini kertoo.

Yhtiö kerää laudat kaduilta torstai-illan päätteeksi ja palauttaa ne takaisin kaupunkilaisten käyttöön maanantaiaamuna.

Turkulaiset yksi Euroopan aktiivisimpia sähköpotkulautojen käyttäjiä

Päätös on yritykseltä iso investointi, sillä turkulaiset ovat yksi koko Euroopan aktiivisimpia sähköpotkulautojen käyttäjiä. Yhtiöllä on kaupungissa satoja sähköpotkulautoja.

– Käyttäjien ja muiden liikenteessä liikkuvien turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää, ja aiomme kesän aikana kampanjoida aiheesta mittavasti.

VOI julkaisee kesän aikana virtuaalisen sähköpotkulautakoulun, jossa käyttäjät oppivat muun muassa liikennesääntöjä ja pysäköimään oikein. Lisäksi potkulautailijoille kerrotaan viikoittain, miten laitteita käytetään turvallisesti ja sääntöjen mukaisesti. 

– Olemme erittäin tyytyväisiä Turussa saamaamme vastaanottoon. Haluamme päätöksemme avulla pitää huolta siitä, että turkulaiset pitävät jatkossakin sähköpotkulautaa mainiona välineenä kaupungissa liikkumiseen ja vaihtoehtona oman auton käytölle, Soini toteaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja