Vodkan yllättävät käyttömahdollisuudet – neroutta vai väärinkäyttöä?

Alunperin juotavaksi tarkoitettu vodka yllättää monipuolisuudellaan. Juomaa voi käyttää myös muilla tavoin kuin suullisesti nautittuna, ja se voi olla pettämätön apuri vaikkapa kodin taloustöissä.

Juoman vannoutuneimmat ystävät saattavat tosin pahoittaa mielensä, mikäli sitä käytetään "vääriin tarkoituksiin". Paina kuitenkin nämä yllättävät käyttötavat mieleesi, ja käytä vinkkejä vaikkapa joulusiivouksen viimeistelyssä. Pesuaineiden loppuessa kaapista löytyvä vodka voi osoittautua varsinaiseksi pelastavaksi enkeliksi.

Poistaa hajut vaatteista

Jos vaatteesi ovat seisseet pitkiä aikoja kaapissa, niiden haju voi olla tunkkainen. Nopea tapa ummentuneen hajun poistoon on sekoittaa suihkepulloon vodkaa ja vettä samassa suhteessa, ja saat hajuttomat vaatteet. Vodka ei myöskään jätä vaatteisiin omia aromeitaan.

Poistaa ruosteen

Jos haluat poistaa ruostetta vaikkapa vanhasta avaimesta tai työkalusta, liota sitä vodkassa yön yli. Vodka hajottaa ruostetta, ja esinettä huuhdellessasi voit huomata ruosteen lähtevän pois!

Häätää mönkijät

Vedestä, vodkasta ja aniksesta tehty seos auttaa torjumaan ärsyttäviä hyönteisiä, sillä kolmen aineen yhteishaju auttaa karkottamaan epätoivotut vieraat tiehensä.

Puhdistaa silmälasit

Saat kaikki tahrat, liat ja rasvajäljet pois silmälaseistasi pyyhkimällä niitä vodkaan kostutetulla puhdistusliinalla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja