Mainos

VM suhtautuu tyynesti EU:n kovisteluun sähkörahasta

Valtiovarainministeriössä suhtaudutaan tyynesti EU:n komission Suomelle antamaan muistutukseen sähköistä rahaa koskevien määräysten käyttöönoton viivyttelyssä. Ministeriöstä sanottiin tänään, että uudistukset hoidettiin osana laajempaa lakipakettia.

Muiden kiireiden vuoksi eduskunta sai kokonaisuuden käsiteltyä vasta vähän ennen joulua eikä EU:lle ole näin ollen voitu antaa sen kaipaamaa tietoa direktiivin voimaan saattamisesta. Uudistukseen tarvitaan vielä presidentin hyväksyntä. Sitä odotetaan tammikuussa.

Valtiovarainministeriö antoi ns. pankkipalvelupaketin eduskunnalle maaliskuussa ja sieltä lupailtiin valmista ennen kesää. Toisin kävi, sillä puolueet eivät olleet aivan yksimielisiä paketista.

Lisäksi eduskunta sai käsiteltäväkseen suurempia hankkeita. Näihin kuului esimerkiksi keskustelu ydinvoiman lisärakentamisesta.

Lainsäädäntöneuvos Erkki Sarsa valtiovarainministeriöstä sanoi, että komissio olisi voinut tarkastaa tilanteen yhdellä puhelinsoitolla. Hän epäileekin komission terästäytyneen vain jonkinlaiseen ryhtiliikkeeseen.

-He ovat tietysti täysin oikeassa. Heidän tehtävänsä on katsoa, että jäsenmaat saavat direktiivit määräajassa voimaan, hän sanoi.

Jos eduskunnan vuodenvaihteen käännösruuhka ei ole täysin poikkeuksellinen, Suomi voinee kuitata vastauksensa toteamalla asian hoidetuksi.

Direktiivillä pyritään helpottamaan esimerkiksi erilaisille korteille tai tietokoneen muistille tallennetun rahan käyttöä ostosten maksamisessa. EU odotti määräysten olevan voimassa kaikissa jäsenmaissa viime huhtikuun lopussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.