Viron pääministeri maan yleisradiolle: Vapaa-ajan matkustamista Suomen ja Viron välillä rajoitetaan ensi maanantaista lähtien

6:05
Katso myös video: Näin laivayhtiö Tallink taistelee koronakurimusta vastaan – laiva muuttuu ostoskeskukseksi

Viron pääministeri Jüri Ratas kertoo maan yleisradio ERR:lle, että maanantaista lähtien vapaa-ajan matkustamista Suomen ja Viron välillä rajoitetaan.

Ratasin mukaan voimaan astuvat matkustusrajoitukset eivät koske työhön tai liiketoimintaan liittyvää matkustusta.

Päätöksen myötä Suomeen saapuvilta vapaa-ajan matkustajilta edellytetään käytännössä kahden viikon karanteenia.

"Suomen hallitus tekee päätöksen"

Viron ja Suomen pääministerit tapasivat tänään Suomessa. Viron pääministeri kertoi ERR:lle, että turismin elpyminen oli tärkeää keväällä ja kesällä, mutta nyt Suomen ja Viron tilanne ”muuttuu”.

– Suomen hallitus tekee päätöksen huomenna. Maanantaista lähtien turistit eivät voi matkustaa kahden maan välillä, Ratas kertoo ERR:lle.

Sisäministeri Maria Ohisalo ennakoi eilen Ilta-Sanomien haastattelussa, että hallitus tulee päättämään sisärajavalvonnan palauttamisesta ainakin Viron vastaiselle rajalle tällä viikolla.

– Euroopan tartuntatautiviraston lukujen perusteella näyttäisi siltä, että sisärajavalvonta palautettaisiin muun muassa Viron suunnasta tulevaan liikenteeseen, koska taudin ilmaantuvuus ylittää 25 uutta tapausta 100 000 asukasta kohden 14 vuorokauden tarkasteluvälillä, Ohisalo sanoi eilen Ilta-Sanomille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja