Koronan kurittama Tallink otti uudet konstit käyttöön: Valtava Silja Europa kelluvaksi ostoskeskukseksi Tallinnaan

Varustamokonserni Tallink aikoo muuttaa liikenteestä toistaiseksi vedetyn M/S Silja Europan ”uivaksi ostoskeskukseksi” Tallinnan satamassa. Yhtiö kertoo tempauksesta vironkielisillä verkkosivuillaan.

Lopullisesta ratkaisusta ei ole kyse, vaan "ujuv kaubamaja" on auki yleisölle syyskuun viimeisenä viikonloppuna. Normaalisti laiva tekee yhden yön risteilyjä Helsingin ja Tallinnan välillä.

Varustamo mainostaa sivuillaan muun muassa laivan ravintola- ja ostostarjontaa.

Tallinkin viestintäpäällikkö Katri Link kertoo MTV Uutisille, että kysymyksessä on yhdellä laivalla tehtävä kokeilu. Jos kokeilu sujuu hyvin, sen laajentamista muille laivoille harkitaan.

Tallink-konserni on tehnyt merkittäviä muutoksia liikenteeseensä, reitteihinsä ja laivoihinsa koronapandemian vuoksi. Erityisesti kesän jälkeen matkustajamäärät laskivat, mikä osaltaan vaikutti Silja Europan vetämiseen pois liikenteestä.

Katri Linkin mukaan asiakkailta on tullut varustamolle kyselyjä, mitä satamassa makaaville laivoille aiotaan tehdä.

Europa on matkustajamäärältään Itämeren suurin matkustaja-autolautta. Historiansa aikana se liikennöi pisimpään Turun ja Tukholman välillä. Laiva vietti myös jonkin aikaa kelluvana asuntolana Australiassa. Lopulta alus siirrettiin Helsingin ja Tallinnan väliseen risteilykäyttöön.

Lue myös:

    Uusimmat