Mainos

Viron myrskyvahingot odotettua pienemmät

Viime yönä myös Virossa riehunut myrsky katkoi sähköjä ja nosti veden pintaa.

Viime yönä riehuneen myrskyn vahingot ovat jääneet Virossa odotettua vähäisemmiksi.

Etelä-Viron pelastuskeskuksen mukaan esimerkiksi Pärnun seudulla ei ensi tietojen mukaan tapahtunut mitään isoja vahinkoja. Eilisiltana vesi tulvi Pärnussa rantakaduilla ja muutamien talojen asukkaat evakuoitiin.

Enimmillään veden pinta kävi lähes 175 senttimetriä normaalin tason yläpuolella, mutta laski aamuun mennessä reilusti tulvarajan alapuolelle. Tuuli puhalsi Viron rannikolla yöllä enimmillään lähes 35 metriä sekunnissa. Vielä aamulla tuulen nopeus ylsi paikoin 25 metriin sekunnissa, minkä vuoksi muutamia laivavuoroja mantereelta Viron saarille peruttiin. Viron television mukaan vesi ei ollut täysin kadonnut Pärnun kaduilta vielä maanantaina iltapäivällä.

Myrsky aiheutti sähkökatkoja lähinnä Saarenmaalla ja Hiidenmaalla, missä 3500 taloutta oli ilman sähköjä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan myrskyistä säätä on Virossa luvassa pitkin viikkoa. Esimerkiksi Tallinnassa merivesi uhkaa kohota uudestaan tulvalukemiin jo tänä iltana, meteorologit varoittavat.

Viron kylpyläkaupungeissa on parhaillaan myös useita suomalaisryhmiä. Heille myrsky ei aiheuttanut vaaraa, sillä esimerkiksi Pärnussa tulva ei yltänyt kylpylöihin saakka. Haapsalussa vesi nousi aivan rannalla sijaitsevan Fra Mare -kylpylän tuntumaan, mutta ei rakennuksen sisälle, Viron-matkoja järjestävän Matka-Vekan tuotepäällikkö Maija Boshkov kertoi.

- Matkailijat suhtautuivat tilanteeseen ihan rauhallisesti, puhelimitse suomalaisiin yhteyttä pitänyt Boshkov sanoi.

Boshkovin mukaan Virossa on otettu oppia kahden vuoden takaisista pahoista tulvista ja tällaisiin tilanteisiin osataan hyvin varautua. Nytkin kylpyläkohteissa oli valmiit evakuointisuunnitelmat siltä varalta, että tulva olisi ollut pahempi

Rahtilaivan miehistöä evakuoitiin Latviassa

Myrsky riehui viime yönä myös Latviassa, jossa muun muassa jouduttiin evakuoimaan Ventspilsin lähellä karille ajautuneen kyproslaisen rahtilaivan miehistö.

Pelastustöihin osallistui kaksi Latvian ilmavoimien helikopteria sekä yksi ruotsalainen pelastuskopteri. Aluksessa oli 24 hengen miehistö, josta aamuyhdeksältä jo 16 oli saatu turvaan. Pelastustöitä tehtiin äärimmäisen huonoissa olosuhteissa.

Tuuli puhalsi lähes 30 metriä sekunnissa ja aaltojen korkeus oli kolme metriä. Myrsky aiheutti Latvian rannikolla myös sähkökatkoja ja muita tuhoja. Latvian kriisikomitean oli määrä matkustaa maanantaina Ventspilsiin arvioimaan tilannetta.

(MTV3-STT-BNS)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.