Mainos

Virolaisen Caliburin saarto jatkuu

Suomen Merimies-unioni jatkaa edelleen virolaisen Calibur-aluksen saartoa Helsingissä. Merimies-unioni on nyt päättänyt, että laivassa vielä oleva lasti voidaan purkaa. Merimies-unionin mukaan rahtialusta ei kuitenkaan lastata ennen kiistan ratkeamista. Calibur voi siis halutessaan lähteä Helsingistä, mutta lastitta.

Helsinki-Muuga-Århus-reittiä liikennöivä Calibur saarrettiin Helsinkiin joulukuun puolivälissä. Samaa reittiä liikennöivä Rakvere saarrettiin Tanskan Århusiin. Tyhjillään ollut alus poistui Århusista viime viikolla, ilmeisesti muulle reitille. Merimies-unioni vaatii Estonian Shipping Company -varustamoa solmimaan työehtosopimuksen unionin kanssa liikennöidäkseen Suomeen. Tämä nostaisi virolaisen miehistön palkan suomalaiselle tasolle. Palkat noin kolminkertaistuisivat.

Varustamo on puolestaan oikeusteitse pyytänyt saarron kumoamista siihen asti, kunnes on voitu todeta, onko saarto laillinen vai laiton. Päätöstä odotellaan helmikuussa. Varustamon ja Merimies-unionin keskinäiset neuvottelut ovat olleet tuloksettomia. Varustamo on halunnut keskustella lähinnä saarron purkamisesta, unioni taas on pitäytynyt työehtosopimusvaatimuksissaan.

Rahtialuksen lastin purkamista perustellaan sillä, että saarron ei enää haluta aiheuttavan lisähaittaa osapuolille. Suuri osa lastista on tosin purettu jo aiemmin mm. sen perusteella, että tavaran tilaajalle olisi muutoin aiheutunut kohtuutonta taloudellista vahinkoa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.