Viro sallii työmatkailun Suomesta ilman 14 vuorokauden karanteenia kesäkuusta alkaen – ulkoministeri antoi listan karanteenivapaista maista

Viron ulkoministeri Urmas Reinsalu kertoi torstaina, että Viroon voi matkustaa kesäkuusta lähtien ilman karanteenia 16:sta eri Schengen-maasta, joihin myös Suomi lukeutuu. Asiasta kertoo Viron yleisradioyhtiö ERR.

Reinsalun mukaan Viron hallitus on päättänyt, että Suomesta voi matkustaa Viroon ilman karanteenia kesäkuun 1. päivästä lähtien.

Karanteenin poisto ei kuitenkaan tarkoita, että vapaa-ajan matkustamisen rajoitukset poistuisivat. Tällä hetkellä Viroon sallitaan matkustus työsuhteeseen tai muuhun välttämättömään syyhyn perustuen.

Muut sallittujen listalla olevat maat ovat Itävalta, Tšekki, Ranska, Saksa, Kreikka, Unkari, Islanti, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Norja, Puola, Slovakia, Slovenia ja Sveitsi.

Osa Schengen-maista jäi Viron listan ulkopuolelle. Ne ovat Ruotsi, Iso-Britannia, Belgia, Irlanti, Portugali, Malta, Luxemburg, Italia, Espanja, Alankomaat ja Tanska.

- Listaa tullaan päivittämään viikoittain, Reinsalu sanoo.

Neljäntoista päivän karanteeni on tällä hetkellä pakollinen kaikille Viroon matkustaville koronaviruksen vuoksi. 

Viro on kuitenkin viimeviikkoina höllentänyt viime viikkoina Latviaa, Liettuaa ja Suomea koskevia rajoituksia. Esimerkiksi työ- ja muut välttämättömät laivamatkat sallittiin toukokuussa.

Artikkelia päivitetty kello 20.00: Lisätty leipätekstin toinen kappale, jossa tarkennetaan karanteenin poiston vaikutuksia matkustusrajoituksiin. Tarkennettu myös otsikkoa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja