Mainos

Virkavaltaa Espanjassa pakoilleelle Tuomo Ahoselle pärähti vuosien tuomio miljoonapetoksista – myös muille vankeustuomioita talousrikoksista

Helsingin hovioikeus langetti useiden vuosien vankeusrangaistuksia GSM Suomi Oy -yritykseen kytkeytyneistä talousrikoksista. Pisimmän tuomion sai Espanjassa oikeutta pakoillut Tuomo Ahonen, jota poliisi etsi julkisten etsintäkuulutusten voimin ja nostamalla tämän Europolin etsityimpien listalle.

Ahonen oli kadonnut saatuaan käräjäoikeudessa vankeustuomion. Etsintöjen ja yleisövihjeiden perusteella Ahonen napattiinkin lopulta Espanjasta, ja toimitettiin Suomeen hovioikeuskäsittelyä varten.

Hovioikeus päätyikin tuomitsemaan syytettyjä aiempaa useammista rikoksista, langettaen raskaita tuomioita. Yhtiön päättäjät olivat puliveivanneet rahoitusyhtiöistä ja pankeista perusteetta rahaa erinäisten laskujen ja asiakirjojen avulla. Huijauksilla onnistuttiin hankkimaan miljoonia euroja perusteetonta hyötyä.

Vuonna 1977 syntynyt Tuomo Antti Ahonen tuomittiin kolmesta törkeästä petoksesta ja kahdesta törkeästä kirjanpitorikoksesta 4 vuoden ehdottomaan vankeuteen. Hän tosiasiallisesti vastasi yrityksen valoa kestämättömästä liiketoiminnasta.

Oikeus tuomitsi myös vuonna 1971 syntyneen Katja Hannele Keimmon 3 vuoden 8 kuukauden vankeusrangaistukseen kolmesta törkeästä petoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Samoista rikoksista vastaavan tuomion sai myös vuonna 1967 syntynyt Max Mikael Söderström. Keimmo oli yrityksen talousjohtaja tai ainakin sen taloudesta vastaava henkilö, Söderström taas toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja.

Kolmikko määrättiin myös korvaamaan miljoonia euroja rikoshyötyä ne menettäneelle pankille.

Lisäksi hovioikeus antoi useita pienempiä ehdollisia ja ehdottomia vankeusrangaistuksia.

Tuomituilla on vielä mahdollisuus pyytää korkeimmalta oikeudelta asiassa valituslupaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja