Villisikakolari Joensuussa – poliisi varoittaa: Kolarin jälkeen autosta nouseminen voi tietää hengenmenoa

Poliisi ampui ihmisiä uhkailleet villisiat maanantai-yönä – asiantuntija kertoo, miten villisijat päätyivät pääkaupunkiseudulle 5:35
Poliisi on joutunut puuttumaan villisikojen toimintaan pääkaupungissa asti, jossa on muun muassa lopetettu ihmisiä uhkailleita sorkkaeläimiä.

Henkilöautoa ajanut nainen törmäsi villisikaan Joensuussa Ilomantsintiellä perjantaina hieman ennen iltakymmentä, kertoo poliisi. Villisika oli tullut yllättäen tielle, eikä kuljettaja ehtinyt väistää siitä, vaan törmäsi eläimeen.

Autoon tuli vaurioita, mutta kuljettaja ei loukkaantunut. Villisika löytyi turmapaikan läheltä ojasta kuolleena.

Turma tapahtui Heinävaaran ja Keskijärven välillä.

Loukkaantunut villisika voi tappaa

Poliisi muistuttaa, että autosta ei saa poistua turmapaikalla, jos törmää villisikaan. Loukkaantunut villisika on ihmiselle hengenvaarallinen.

– Ainoastaan, jos auto syttyy palamaan tai joudut veden varaan, on syytä lähteä autosta, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Jos auto on kolarin jälkeen ajokunnossa, ohjeistaa poliisi ohjeistaa ajamaan parisataa metriä eteenpäin ja merkitsemään paikan. Sen jälkeen turmasta voi ilmoittaa hätänumeroon ja kertoa, miten kaukana on kolaripaikasta. Jos autolla ei voi ajaa, hätävilkut tulee kytkeä päälle ja soittaa poliisille.

Lue myös:

    Uusimmat