Ville Tavio ei kadu natsivertaustaan – eduskunnan puhemies Paula Risikko otti kansanedustajan puhutteluun

Risikko kommentoi Tavion natsipuheita: Epäonnistunut sanavalinta 2:25

Tavio sanoo MTV Uutisille, että hän ei kadu eilisiä puheitaan. Kansanedustaja Ville Tavio vertasi EU:ta natsi-Saksaan eilen eduskunnan ajankohtaiskeskustelu EU:n kehityksestä.

– Federalistit luovat uudenlaista Neuvostoliittoa EU:sta, ne luovat uudenlaista natsi-Saksaa. EU:n globalismi on vain uudenlaista fasismia uudessa muodossa, Tavio sanoi.

Perussuomalaisten Ville Tavio tarkentaa tänään, että hän natsi-Saksa-puheellaan viittasi siihen, että sensuurin määrä on lisääntynyt. EU:ssa. EU:ta halutaan hallita propagandalla sekä kieltää toisinajattelijoita. Tavion mukaan EU:sta keskustellessa saa vain puhua yhdellä tavalla.

Puhemies otti Tavio puhutteluun

Eduskunnan puhemies Paula Risikko keskusteli eilen illalla perussuomalaisten Tavion kanssa hänen natsi-Saksa-vertauksestaan.

Risikon mukaan asia on nyt loppuun käsitelty, ja painottaa samalla, että jokaisen on syytä miettiä tarkemmin mitä sanoja käyttää istuntosalissa.

Myös puhemiesneuvosto käsitteli Tavion puheet tänään ja totesi että asia on tältä erää loppuun käsitelty, mutta tarvittaessa palataan asiaan.

– Todettiin että oli hyvin epäonnistunut sanavalinta mutta koska Tavio on käynyt asian kanssani läpi, asia on sillä tavalla loppuun käsitelty, sanoo Risikko.

Risikon mielestä Tavion olisi kuitenkin pitänyt avata mitä tarkoitti sanomisillaan jo eilisen EU keskustelun aikana.

– Tietysti toivon, että edustaja Tavio itse kertoo mitä tarkoitti sanomisillaan koska sen se olisi vaatinut, että hän olisi hieman avannut mitä tarkoitti, toteaa Risikko.

Lue myös:

    Uusimmat