Mainos

Ville Niinistö: Päästövähennyksen riittävyydestä pitää vielä keskustella

MTV:n Seitsemän uutisissa vierailleen Ville Niinistön (vihr.) mielestä EU:ssa pitää vielä keskustella siitä, onko 40 prosentin päästövähennys riittävä.

 EU karsii ilmastotavoitteitaan. EU-komission tämänpäiväisen ehdotuksen mukaan päästöjä pitäisi vähentää vuoteen 2030 mennessä 40 prosenttia vuoden -90 tasosta.

–Jos arvioidaan ilmaston lämpenemisen rajoittamista alle kahteen asteeseen, mikä on kaikkien maiden yhteinen julkilausuttu tavoite, niin tämä ei ihan täytä EU:n osuutta - vähintään 50 prosenttia on arvioitu, että olisi EU:n osuus siitä. Pitää vielä keskustella, onko tämä riittävän uskottava paketti siihen, että voidaan rajoittaa lämpenemistä. Toisaalta tämä on nyt ensimmäinen keskustelunavaus pöydällä. Niinistö sanoi MTV Uutisten haastattelussa.

 Ympäristöministeri Niinistön mukaan 40 prosentin päästövähennystavoite merkitsee suomalaisille käytännössä päästöjen vähentämisen jatkamista.

 – Mutta jos ajatellaan, että jo nykytoimilla EU-tason päästöt laskisivat 32 prosenttia vuoteen 2030 mennessä, siinä on aika vähän uusia toimia.  Silloin tulee kysymysmerkki, panostetaanko uuteen teknologiaan ja niistä tuleviin työpaikkoihin tarpeeksi? Niinistö sanoi.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.