Ville Husso torjui Detroitin synkän putken poikki NHL:ssä – pudotuspeliunelma sai happea

Jääkiekon NHL:ssä Detroit Red Wings voitti Chicago Blackhawksin maalein 4–3.

Ottelu oli Detroitille tärkeä, sillä joukkue haaveilee yhä pudotuspelipaikasta ja kaipaa kipeästi pisteitä. Chicago puolestaan on yksi sarjan heikoimmista joukkueista.

Chicago aloitti ottelun kuitenkin vahvasti ja johti ottelua avauserän jälkeen 2–0 Taylor Raddyshin maaleilla. Detroit tuli toisessa erässä tasoihin Jake Walmanin ja Dylan Larkinin osumilla. Päätöserässä Chicago meni jälleen johtoon Joey Andersonin onnistuttua.

Lucas Raymond toi kuitenkin Detroitin tasoihin ja Dominik Kubalik viimeisteli loppunumerot 4–3.

Ville Husso torjui Detroitin maalilla 17 kertaa. Detroitin puolustaja Olli Määttä pelasi ottelussa 19 minuuttia tehopisteittä.

Voiton myötä Detroit katkaisi synkän tappioputkensa. Joukkue oli hävinnyt kuusi edellistä otteluaan keräten vain yhden sarjapisteen.

Detroit on itäisessä konferenssissa 13:s. Runkosarjaa on pelaamatta vielä 18 ottelua, joten pudotuspelipaikkaan on edelleen realistinen mahdollisuus.

Chicago puolestaan kyntää läntisen konferenssin viimeisenä. Sitä vähemmän pisteitä kuluvalla kaudella on kerännyt vain Columbus Blue Jackets.

Minnesota voitti Winnipegissä

Minnesota Wild haki 4–2-vierasvoiton Winnipegistä. Kotijoukkue Jets joutui heti avauserässä takaa-ajajaksi, eikä onnistunut pääsemään tasoihin.

Minnesotan ykkösnimi oli kokenut maalivahti Marc-Andre Fleury, joka torjui ottelussa peräti 46 kertaa. Winnipegin innokkaimpia laukojia olivat kuusi kertaa tulittaneet Adam Lowry ja Kyle Connor.

Winnipegin suomalaishyökkääjä Saku Mäenalanen jäi nelosketjussa vähäiselle vastuulle ja kellotti jääaikaa reilut kuusi minuuttia.