Villaiset tontut

Herttaiset pörröiset tontut tuovat joulun kotiin. Tontut on helppo valmistaa styrox-munasta sekä huovutusvillasta. Villa kiinnitetään styrox-munan päälle huovutusneulalla pistellen. Tonttuja voi valmistaa erikokoisina, tontun koko määräytyy pohjana käytettävän styrox-munan mukaan.

Aseta tontut koristeeksi pöydälle tai lipaston päälle tai vie hauska tonttu vaikka tuliaisiksi.

Tarvikkeet:

 • - styrox-muna
 • - punaista, harmaata ja luonnonvalkoista villaa
 • - huovutusneula
 • - superlonpala
 • - liikkuvat silmät ja liimaa

Ohje:

1. Asettele harmaata villaa ohuesti styrox-muna pintaan niin, että villa peittää munan alaosan. Kiinnitä villa pistelemällä sitä huovutusneulalla kiinni sryroxiin. Jatka pistelyä kauttaaltaan, kunnes villa on kiinnittynyt styroxin pintaan.

2. Ota tontun jalkaa varten kapea noin 12 cm:ä pitkä pala harmaata villaa ja taita se pituussuunnassa kaksinkerroin. Pistele villaa huovutusnaulalla taitteen puolelta superlonia vasten. Pistele villaa molemmilta puolilta sekä sivuista. Jätä hieman "avonaista" villaa jalan kiinnityskohtaan. Jatka pistelyä kunnes jalka on tarpeeksi huopunut. Kiinnitä jalka pistellen huovutusneulalla "avonainen" villa kiinni styrox-munaan. Tee toinen jalka samoin ja kiinnitä myös se styrox-munaan.

3. Ota pala luonnonvalkoista villaa partaa varten ja taita pala kaksinkerroin. Pistele villaa muutamia kertoja taitteen vierestä huovutusneulalla superlonin päällä. Kiinnitä parta tontun kasvojen kohdalle huovutusneulalla pistellen, kunnes se on kiinnittynyt styroxin pintaan.

4. Ota tontun lakkia varten pala punaista villaa ja kiinnitä villa tontun päähän neulalla pistellen. Kiepauta lakin hiippa ylöspäin kapenevaksi kartioksi ja pistele lakkia huovutusneulalla superlonia vasten eripuolilta, jolloin se huopuu kevyesti. Ota punaisesta villasta ohut suikale ja kiepauta suikaletta hieman kierteelle ja kiinnitä suikale neulalla pistelen lakin alareunaan.

5. Tee tontulle lapaset samoin kuin jalatkin, mutta muotoile lapasiin neulalla pistellen pienet peukalot. Kiinnitä lapaset tontun sivuille huovutusneulalla pistellen.

6. Ota tontun nenää varten pieni pala harmaata villa ja muotoile siitä huovutusneulalla superlonin päällä pistellen pieni pallo. Jätä hieman "avonaista" villaa nenän kiinnityskohtaan. Kiinnitä nenä tontun kasvoihin pistelemällä kiinnityskohdan villa neulalla kiinni styroxiin.

7. Liimaa tontulle liikkuvat silmät, anna liiman kuivua hyvin.

 • Ihana aamu 3.12.2004
 • Mallit ja materiaalit: Sinooperi Oy, p. 030 600 6000

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja