Vilkas seksikauppa puhuttaa Jyväskylän MM-rallissa – poliisi ei havainnut rikollista toimintaa viime vuonna, vaikka massatapahtumat nostavat ilmiön pintaan

Rallisirkus tuo mukanaan Jyväskylään myös lieveilmiöitä. Seksikaupan uskotaan vilkastuvan kaupungissa tulevina päivinä. Katso videolta MTV Uutiset liven lähetys aiheesta.

Seksikaupasta rallien aikaan on puhuttu useiden vuosien ajan. Tästä syystä poliisi perusti viime vuonna oman tutkintaryhmän tarkastelemaan juuri prostituutiota Jyväskylän MM-rallissa. Tutkintaryhmä seurasi seksikauppaa ennen ralleja ja rallien aikaan.

Seksikauppa on rikollista toimintaa, jos siihen liittyy esimerkiksi ihmiskauppaa tai alaikäisiä henkilöitä. Muutoin seksin myyminen ja ostaminen on laillista.

Poliisin tietoon tuli seksikaupan kohteita viime vuonna, mutta tarkempien tutkimusten perusteella niissä ei havaittu rikollisuutta.

– Kaikki seksin myyminen ei ole sinällään lainkaan laitonta. Meillä ei tullut yhtään sellaista tapausta esille, että asiasta olisi kirjattu rikosilmoitus, rikosylikomisario Olavi Saunamäki Sisä-Suomen poliisilaitokselta kertoo.

"On mahdollista, että niin seksin myyminen kuin esimerkiksi huumausaineiden käyttörikoksetkin kasvavat"

Saunamäki pitää mahdollisena, että seksin myyminen vilkastuu rallien myötä. Hän huomauttaa, että myös muihin massatapahtumiin liittyy monesti sama ilmiö.

– On mahdollista, että niin seksin myyminen kuin esimerkiksi huumausaineiden käyttörikoksetkin kasvavat. Poliisi on varautunut näiden seurantaan ja tarkkailuun, Saunamäki kertoo.

Tänä vuonna prostituutiota ei kuitenkaan valvo erillinen tutkintaryhmä, eikä se ole erityisen tarkkailun kohteena. Poliisi pitää seksin myymistä silmällä samalla tavalla kuin muutakin järjestystä eli seksi on yksi poliisin katuvalvonnan kohteista.

– Resursseja on luonnollisesti lisätty, kun ihmisiä tulee noin paljon paikalle, Saunamäki toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat