Mainos

Vilja Eerikan virkarikosjuttu: Näiden ilmoitusten hautominen toi tuomion

Valtaosa syytteistä Vilja Eerikan virkarikosjutussa kaatui eilen Helsingin käräjäoikeudessa.  Neljän lastensuojeluilmoituksen kohdalla laiminlyönnit olivat kuitenkin niin räikeitä, että käräjäoikeus tuomitsi kaksi sosiaalityöntekijää virkaverkollisuuden rikkomisesta.

23.10.2011

SYY: Vanhempien kasvatuskyvyn puute

ILMOITTAJA: Muu yksityinen henkilö

 TEKSTI: Sosiaalipäivystykseen klo 17 tulleen ilmoituksen mukaan Eerika on juossut noin kolme viikkoa joka päivä kolme kertaa päivässä kahden tunnin ajan kotipihaa ympäri. Ilmoittaja kertoi, että Eerikan kanssa on yritetty keskustella miksi hän juoksee, mutta tyttö on ollut itkuinen ja sanonut, että ei saa pysähtyä. Ilmoittaja kertoi, että Eerikalla on ollut myös poskessa mustelma eikä hän ole suostunut kertomaan mistä se on tullut. Ilmoittaja oli huolissaan Eerikan tilanteesta ja epäili, että isä pakottaa Eerikan juoksemaan.

28.11.2011

SYY: Lapsen psyykkinen oireilu / sairaus

ILMOITTAJA: Muu yksityinen henkilö

TEKSTI: Eerikan pihapiirissä asuva yksityishenkilö tekee lastensuojeluilmoituksen. Ilmoittaja on huolissaan Eerikan tilanteesta. Pihapiirin asukkaat ovat ihmetelleet jo pidemmän aikaa Eerikan käyttäytymistä. Ilmoittajan mukaan Eerika usein juoksee taloyhtiön sisäpihalla ympyrää ja ilmoittajan mukaan vaikuttaisi siltä, että äitipuoli pakottaa Eerikan juoksemaan. Ilmoittajan mukaan äitipuoli huutaa parvekkeelta Eerikalle kehoituksia jatkaa juoksemista, vaikka Eerika itkee ja kertoo ettei jaksa enää juosta. Ilmoittajan mukaan äitipuoli huutelee Eerikalle parvekkeelta rumasti.

Ilmoittaja kertoi, että taloyhtiön piharoskiksen viereen on jo n. kuukauden ajan joku käynyt säännöllisesti ulostamassa. Taloyhtiössä on yritetty asiaa selvittää tuloksetta useiden viikkojen ajan. Asia oli kuitenkin selvinnyt äskettäin, kun pihapiiirin asukas oli nähnyt eräänä aamulla n. klo 6-7 aikoihin, kuinka Eerika oli vienyt roskia jäteastiaan ja sen jälkeen kyykistynyt astian viereen ja ulostanut.

24.4.2012

SYY: Muut lapsen kasvuoloihin liittyvät vaikeudet

ILMOITTAJA: Muu koulutoimen edustaja

TEKSTI: [Eerikan] ala-asteen rehtori X.X. teki lastensuojeluilmoituksen Viljan tilanteesta. X.X. kertoi, että koulussa oli 23.4. huomattu Viljalla olevan lapsen kämmenen kokoinen mustelma oikeassa poskessa. Vilja oli opettajalle kertonut, että hän oli viikonloppuna sählyturnauksessa, jossa sählypallo osui häntä poskeen. Isä oli kertonut opettajalle, että Viljalle on tullut aiemmin poskeen vamma, joka on pahentunut Viljan itse hierottua poskeaan. X.X kertoi, että Vilja on ollut aiemmin sijoitettuna Meripihaan ja sijoituksen aikana Vilja voi koulussa hyvin. Kotiutumisen jälkeen Vilja on ollut väsyneempi, ilottomampi ja hänellä on ollut välillä pieniä mustelmia sekä naarmuja ympäri kehoa. X.X kertoi Viljan leikelleen saksilla koulukirjoja, reppuaan ja vaatteitaan. X.X kertoi Viljan voivan kokonaisuutena huonosti koulussa.

11.5.2012

SYY: Lapseen kohdistuva väkivalta

ILMOITTAJA: Koulukuraattori

TEKSTI: Koulukuraattori X.X soittaa Viljan tilanteesta. Eilen Vilja oli kertonut koulussa, että on huono olo ja hänen vatsassaan oli ollut mustelma. Tälle ei ollut mitään selitystä, mistä tullut. Viljan koulunkäynnissä on huolena myös se, että myöhästelee koulusta jälleen ja hän on repinyt kotona kaikki koulukirjansa silpuksi.

8-vuotias Vilja Eerika murhattiin kotonaan 13.5.2012. Tytön isä ja äitipuoli saivat myöhemmin elinkautiset rangaistukset murhasta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja