Mainos

Viking Linen uhkaus ei yllättänyt: “Myös laivatilauksia pantu jäihin”

SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen pitää Viking Linen Ruotsi-uhkausta todellisena. Hänen mukaansa uhka koskee koko alaa.

Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses totesi aamun Helsingin Sanomissa, että yhtiö saattaa siirtää laivansa Ruotsin lipun alle, mikäli hallitus toteuttaa uhkauksensa matkustaja-alustuen leikkaamisesta. Tuen karsiminen 20 miljoonalla eurolla on mukana hallituksen leikkauslistalla, joka on määrä toteuttaa, jos yhteiskuntasopimusta ei synny. 

– Kyllä Viking Linen lähtöuhkaus on todellinen ja saattaa olla, että moni muukin lähtee. Pitää muistaa, että merenkulkualalla on tehty aika kovia ratkaisuja sisäisesti. Työntekijät ovat joustaneet muun muassa palkoissa ehtona sille, että tämä tuki on olemassa. Jos tämä toteutuu, se merkitsee tuhansia työttömiä Suomeen, Tukiainen sanoo. 

Tukiaisen mukaan Viking Line ei ole asiassa yksin, vaan se koskee koko alaa ja myös laivatilauksia.

– Saamani tiedon mukaan joitain uusia hankkeita on tietojeni mukaan laitettu jäihin odottamaan sitä, toteutuuko tämä uhkaus.

Tukiaisen mukaan Viking Linen ilmoitus ei tuo painetta yhteiskuntasopimuspöytään.

– Se pöytähän on vielä täysin kattamaton, että siitä ei tiedetään oikein mitään.

SAK:lla tähtäin on nyt työllisyys- ja kasvusopimuksen toisen vaiheen neuvotteluissa. Palkankorotusvääntö on loppusuoralla.

– Toivottavasti maanantaiaamuun mennessä sopimus syntyy. Toistaiseksi ei ole vielä yötä myöten neuvoteltu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.