Viking Linen markkinointijohtaja turhautuneena: Lakko maksaa yhtiölle puoli miljoonaa, eikä ulkomaalaisilta asiakkailta heru ymmärrystä: "He sanovat, että sopikaa tämä!"

7:57

Posti-kiistaan liittyvät tukilakot ovat maanantaiaamusta lähtien pysäyttäneet Suomen lipun alla seilaavat risteilyalukset. Merimies-Unioni jatkaa tukitoimiaan, kunnes PAU ja Posti pääsevät kiistassaan sopuun.

Viking Linen markkinointijohtaja Kaj Takolander kertoi MTV Uutiset Liven haastattelussa, että valmistautuminen tukilakkoihin alkoi jo viime viikon lopulla. Hän arvio, että tukilakon taloudellinen vaikutus yhtiölle on noin puoli miljoonaa euroa päivässä.

Tukilakko vaikuttaa tänään noin 5 000 Viking Linen asiakkaan matkasuunnitelmiin. Toistaiseksi yhtiö on perunut vain tämän päivän lähtöjä ja se koskee myös Viking Gracen maanantai-illan lähtöä.

– Olemme tietysti pettyneitä, koska olemme tehneet paljon töitä uusien matkustajien houkuttelemiseksi. On aikamoinen antikliimaksi ilmoitttaa matkustajalle matkan peruuntumisesta, Takolander sanoo.

Ulkomaiset risteilymatkustajat vihaisia peruutuksista

Markkinointijohtaja sanoo, että yhtiöllä on olemattomat mahdollisuudet vaikuttaa tilanteeseen, koska kiista ei varsinaisesti koske heitä.

– Emme istu neuvottelupöydässä ja tämä on kiusallista. Suomalaiset asiakkaamme ovat suhtautuneet tähän ymmärtäväisesti. Kansainvälisten matkustajien kohdalla tilanne on vaikeampi. He eivät ymmärrä ollenkaan, mistä tässä on kyse. Heidän viestinsä meille on se, että tämä asia pitää vain sopia, mutta meillä ei ole ketään kenen kanssa sopia.

Suomen Merimies-Unionin jäsenet eivät työskentele Suomen lipun alle rekisteröidyissä risteilyaluksissa. Satamiin jäävät myös ulkomaanliikenteessä olevat lasti- ja ropax-alukset. Merimies-Unioni on ilmoittanut tukitoimien jatkuvan niin kauan kuin Postin työehtosopimuskiista jatkuu.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja