Viivi Pumpanen teatteridebyytistään: Pelkäsin ex-missin leimaa

James Dean -musikaalin tähti kävi näyttelijäkollegoidensa Saija-Reetta Kotirinnan ja Christian Sandströmin kanssa Huomenta Suomen vieraana perjantaina.

James Dean -Ikuisesti sinun -musikaalin kutsuvierasensi-iltaa vietettiin eilen torstaina Valkeakosken Kaupunginteatterissa. Musikaalin myötä debyyttinsä teatterilavalla tekevä Viivi Pumpanen oli helpottuneella, mutta haikealla mielellä ensi-illan jälkeisenä aamuna.

– Olen aina ollut kova jännittämään, mutta koskaan en ole jännittänyt yhtä paljon kuin tätä musikaalia. Varmaan se johtuu siitä, että tämä oli minulle niin uusi juttu, pääasiassa juontajana ja mallina aikaisemmin työskennellyt Viivi kertoo MTV3.fin haastattelussa.

Hän kuvailee eilisen ensi-iltapäivän sujuneen kuitenkin iloisissa ja levollisissa tunnelmissa.

– Sain onneksi hyvät yöunet alle ja otin aamusta asti sellaisen asenteen, että tämä on hyvä päivä, enkä stressaa mistään. Se fiilis pysyikin siihen asti, kun odotin lavan takana vuoroani mennä ensimmäistä kertaa näyttämön. Katsoin vastanäyttelijääni silmiin ja hän sanoi, että kohta mennään. Siinä vaiheessa iski hetkeksi ihan kauhea ramppikuume, Viivi nauraa nyt.

Hän kertoo jännityksen kuitenkin unohtuneen nopeasti lavalle pääsyn jälkeen.

– Hienoimpia hetkiä olivat ne, kun sen jännityksen ja pelon alta rupesin nauttimaan lavalla olemisesta ja tajusin, miten hauskaa minulla oli, Viivi kuvailee.

Viiviltä satelee kiitosta koko musikaalin tekijätiimille. Etenkin musikaalin ohjaajaa Sami Uotila osasi hänen mukaansa suhtautua teatterin ensikertalaiseen juuri oikealla tavalla.

– Etukäteen pelkäsin, että muut ajattelisivat, että olen vain "joku ex-missi". Mutta minut otettiin todella hyvin vastaan ja kokeneemmat näyttelijät olivat minulle tärkeä tuki. Olimme koko tiimin kanssa kuin yhtä perhettä, varsinkin kun asuimmekin kaikki Valkeakoskella harjoitusten ajan, Viivi iloitsee.

Toisaalta juontotöiden ja missivuosien myötä kertyneestä esiintymiskokemuksesta oli Viiville paljon hyötyä myös näyttelijän työssä.

– Kokemuksen myötä osasin ajatella esimerkiksi sitä, missä kulmassa minun kannattaa olla yleisöön nähden. Myös esiintymisvaatteiden vaihtaminen sujuu nopeasti. Juontajan työssä olen oppinut käsittelemään tekstiä ja artikuloimaan selkeästi, hän selittää.

– Mutta onhan teatteri aivan oma maailmansa, missä riitti hurjasti opeteltavaa. Onneksi minulla oli kokeneita konkareita ympärilläni, kuten Sare (Kotirinta), jonka kanssa jaoin pukuhuoneenkin, Viivi jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat