Mainos

Viisumien saaminen Venäjälle pitkittyy

Viisumin saaminen Venäjälle vie ensi kuun alusta nykyistä kauemmin. Viisumien käsittelyaikojen venyminen liittyy Venäjän uuteen ulkomaalaislakiin, joka siirtää kutsuviisumien puollot ulkoministeriöltä sisäministeriöön.

Puoltoa edellytetään monikertaviisumien lisäksi myös kertaviisumeilta. Turistiviisumeihin riittää jatkossakin venäläisen matkanjärjestäjän referenssi sekä majoitusvahvistus venäläiseltä hotellilta.

Pitkien viisumien ennakoitu käsittelyaika sisäministeriön alaisessa UVIR:ssa on kahdesta kolmeen viikkoon. Kertaviisumien puoltoihin aikaa tarvitaan kymmenen vuorokautta. Konsulaatin käsittelyaika säilyy nykyisellään eli kuutena päivänä.

On syytä huomata, että suomalaisten passien on oltava voimassa vielä kuusi kuukautta viisumin voimassaolon päättymisen jälkeen. Näin ollen vuoden passilla ei voi enää saada 12 kuukauden monikertaviisumia.

Myös Viipuri-korttia korvaamaan tulleen Viipurin pikaviisumin käsittelyaika konsulaatissa pitenee yhdestä arkipäivästä viiteen arkipäivään. Muutokset eivät nosta viisumien hintaa.

Viisumien puolto tarkoittaa sitä, että venäläinen viranomaistaho varmistaa kutsun alkuperän. Puolto edellyttää esimerkiksi kutsuvilta yrityksiltä sitä, että ne ovat rekisteröityneet ja kutsu liittyy luontevasti yritysten toimintaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.