Viisikymppinen mies käytti lasta seksuaalisesti hyväkseen ja vainosi kahta – tuomittiin maksamaan kolmelle uhrilleen yhteensä 30 000 euroa kärsimyksestä

1:59
Jopa puolta lähestymiskielloista rikotaan – ex-puolisot rikkovat kieltoa eniten

Itä-Suomen hovioikeus vahvisti tammikuussa Pohjois-Savon käräjäoikeuden antaman päätöksen, jossa vuonna 1969 syntynyt mies tuomittiin yhden vuoden ja viiden kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Tuomio tuli muun muassa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta vainoamisesta, kolmesta yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä ja kunnianloukkauksesta sekä lähestymiskiellon rikkomisesta.

Mies tuomittiin maksamaan kolmelle uhrille yhteensä 30 000 euroa korvausta kärsimyksestä.

Mies vaati hovioikeutta hylkäämään syytteet ja muuttamaan käräjäoikeuden aiemmin antaman tuomion.

Hovioikeus päätyi kuitenkin pitämään tuomion ja rangaistuksen ennallaan.

Teki useita rikoksia vuosien aikana

Mies syyllistyi lukuisiin eri rikoksiin useiden vuosien aikana. Uhreja oli yhteensä kolme.

Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö tapahtui tammi-helmikuussa vuonna 2015. Mies tuomittiin myös huhtikuussa 2016 tapahtuneesta lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä.

Kahteen vainoamiseen mies syyllistyi kesäkuun 2015 ja huhtikuun 2016 aikana sekä toukokuun 2015 ja huhtikuun 2017 välisenä aikana.

Mies syyllistyi kolmeen yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen ja kunnianloukkaukseen kesäkuun 2015 ja maaliskuun 2017 välillä.

Lähestymiskieltoa mies rikkoi kesäkuun 2016 ja huhtikuun 2017 välisenä aikana.

Viestintärauhaa mies puolestaan rikkoi tammi-kesäkuussa 2017.

Pohjois-Savon käräjäoikeus ja Itä-Suomen hovioikeus määräsivät molemmat kaiken oikeudenkäyntiaineiston ja uhrien henkilöllisyydet salassapidettäväksi 60 vuodeksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja