Mainos

Viisikymmentä vuotta suomalaista korusuunnittelua

Lapponia Jewelry on ollut koko lähes 50-vuotisen historiansa ajan Suomen kansainvälisesti tunnetuin korubrändi. Vuonna 1960 perustettu korutaiteen edelläkävijä juhlii vuonna 2010 vietettävää 50-vuotisjuhlavuottaan moneen otteeseen.

Lapponia on pohjoisen luonnon inspiroimaa vallankumouksellista korutaidetta konservatiivisessa korumaailmassa. Kaikki korut valmistetaan Suomessa.

Lapponia syntyi Suomessa vuonna 1960. Ensimmäisen kokoelman ja Lapponian muotoilmeen luonut suunnittelija Björn Weckström loi veistoksellisen korutyylin, josta inspiraatio hän sai Lapin kultahippujen muodoista ja himmeästä pinnasta.

Kansainväliseen tietoisuuteen yritys nousi vuonna 1965, kun Björn Weckström osallistui ”Kukkiva muuri” -korullaan Rio de Janeirossa järjestettyyn kansainväliseen korualan kilpailuun, jossa hänet palkittiin Grand Prix palkinnolla.

Merkittävin tunnustus Lapponian työstä suomalaisen korun kansainvälistäjänä oli vuoden 1979 Tasavallan Presidentin myöntämä vientipalkinto

Edellä aikaansa

Suomalaiset korusuunnittelijat ovat aina vähintään herättäneet mallistoillaan ihmetystä.

– Kun suunnittelijat aikanaan kiersivät korujensa kanssa maailmaa viisikymmentä vuotta sitten, heille sanottiin, että tulkaa sadan vuoden päästä uudelleen, sillä olette niin paljon aikaa edellä. Ja samaa lausetta kuullaan silloin tällöin edelleenkin, nauraa Lapponia Jewelryn toimitusjohtaja Laura Lares.

Hän toivoisi, että aina aikaansa edellä ollut korusuunnittelu olisi seuraavan viidenkymmenen vuoden päästä sitä edelleenkin.

– Korusuunnittelun pitää vuosikymmenien päästä olla sellaisella tasolla, että sitä on kenenkään täysin mahdoton arvailla tällä hetkellä. Uskon ainakin, että suomalainen luonto on puolen vuosisadan päästä entistä eksoottisempaa hiljaisuudessaan ja puhtaudessaan, Lapponia Jewelryn toimitusjohtaja Laura Lares pohtii.

Artikkelin tarjoaa: Lapponia

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.