Mainos

Viisi panttivankia vapaaksi tänään - ei suomalaisia

Suomalaispanttivangit eivät päässeet kotiin vielä tänäänkään, kun Filippiinien muslimikapinalliset vapauttivat viisi panttivankiaan.

Abu Sayyaf- järjestön johtajat päästivät vapaaksi kaikki neljä länsimaalaista naista sekä 57-vuotiaan saksalaisen Werner Wallertin, jonka huonokuntoinen vaimo vapautui heinäkuussa. Hallituksen pääneuvottelija uskoo, että sissit vapauttavat vuorokauden sisällä vielä yhden etelä-afrikkalaisen panttivangin.

Libyan on kerrottu maksaneen vangeista miljoonan dollarin lunnaat. Viisi länsimaista vankia vietiin Filippiinien armeijan leirille Tagbakin kylään Jololla, jossa heidät otti vastaan Filippiinien pääneuvottelija Roberto Aventajado.

Vapautetut ovat Wallertin lisäksi ranskalaiset Maryse Burgot ja Sonia Wendling, eteläafrikkalainen Monique Strydom, ranskalaislibanonilainen Marie Moarbes.

-Olen hyvin onnellinen. Toivon todella tapaavani isäni, sanoi vapautettu 32-vuotias Marie-Michel Moarbes pyyhkien kyyneleitä silmistään. Moarbesin isä oli odottamassa tytärtään Zamboangan lentokentällä. Strydom, 36, sanoi olevansa huolissaan sissien leiriin jääneestä aviomiehestään Calliesta.

Myös 57-vuotias maantiedon opettaja Wallert sanoi olevansa huolissaan pojastaan, joka ei vielä päässyt vapaaksi. Wallertin vaimo vapautettiin aiemmin. Wendling on ammatiltaan 34-vuotias insinööri ja 36-vuotias Burgot on toimittaja.

Sissien leirissä on yhä panttivankeina seitsemän länsimaalaista; yksi ranskalainen, yksi saksalainen, yksi eteläafrikkalainen ja kaksi suomalaista sekä erillisessä leirissä kaksi ranskalaista toimittajaa. Toimittajien kanssa samassa leirissä ovat myös 12 filippiiniläistä saarnamiestä.

Rantakari: Sissit valitsivat vapautetut

Ulkoministerin erityisavustaja Ilari Rantakari

Zamboangalla panttivankien vapauttamista seurannut Suomen ulkoministerin erityisavustaja Ilari Rantakari sanoo halunneensa uskoa viimeiseen saakka, että vapautettujen joukossa olisi ollut myös suomalainen panttivanki.

Se, ketkä tänään pääsivät vapaiksi oli Rantakarin mukaan Abu Sayyaf-sissien valinta. Rantakari ei tiedä, onko sisseillä uusia vaatimuksia jäljellä olevien panttivankien vapauttamiseksi. Ilmapiiri on nyt kuitenkin toiveikkaampi.
(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.