Viisi helppoa vinkkiä: Näin terävöität aistejasi

Asiantuntijat kertovat, kuinka terävöittää näkö-, kuulo- ja hajuaistia. Nappaa vinkit talteen!

Tänä päivänä monelle on selvää, kuinka omaa kehoa tulisi huoltaa, mutta harva tietää, että omia aistejaankin voi huoltaa ja terävöittää helposti. Lue asiantuntijoiden vinkit!

Katso kauas

On varmasti vaikeaa irrottaa katse YouTube-videosta, jossa orava hiihtää vesisuksilla – mutta jos pidät nenääsi taukoamatta vain parin sentin päässä näytöstä, silmäsi rasittuvat.

– Pidä noin noin kymmenen minuutin välein tauko lepuuttaaksesi silmiäsi ja katso ulos ikkunasta kaukaisuuteen noin puolen minuutin ajan, neuvoo lääketieteen tohtori Ruth Williams.

Ota ruokavalioosi pupuilta mallia!

Porkkanoista löytyneet antioksidantit luteiini ja beetakaroteeni ovat osoittautuneet pitävän makulaarisen rappeutumisen loitolla, sairauden, joka aiheuttaa sumeita tai sokeita kohtia keskelle näkökenttää. Napsi siis porkkanoita ja muita beetakaroteenia sisältäviä lähteitä, kuten bataatteja, aprikooseja ja parsakaalia säännöllisesti.

Pidä nenäsi puhtaana

Sen tiesitkin, että nuha voi väliaikaisesti sotkea hajuaistisi. Mutta tiesitkö sen, että mitä useamman flunssan saat, sitä suuremmaksi kasvaa riski hajuaistin pysyvästä vahingoittumisesta? Yritä siis vältellä flunssaa kaikin keinoin.

– Pidä kätesi puhtaana. Pese käsiäsi ainakin 30 sekuntia joka pesukerralla, neuvoo tohtori R.I. Henkin Washingtonista.

Anna silmäkulmien kostua

Normaalisti ihminen räpsyttää silmäripsiään jopa 15 kertaa minuutissa (eli yli 14 000 kertaa päivässä), mutta jos tuijotat pitkään jotain – oli se sitten tärkeä Excel-taulukko tai lempisarjasi televisiosta – räpsyttely vähenee kolmeen tai neljään kertaan minuutissa. Tämä voi saada silmät tuntumaan kuivilta ja saattaa sumentaa näkökykyä. Kokeile silmätippoja; purista tippa tai pari silmiin silloin, kun ne alkavat tuntua rutikuivilta.

Kuuntele musiikkia tarkasti

Kun kuuntelet musiikkia, kiinnitä huomiota jokaiseen instrumenttiin. Keskity joka soittimeen kerrallaan; kitaraan, sitten rumpuihin, sen jälkeen laulajan äänenpainoon ja niin edelleen.

– Kun harjoitat korvaasi kuulemaan yksilölliset äänet, autat aivojasi tunnistamaan ne helpommin tulevaisuudessa ja näin voit tarkentaa kuuloaistiasi, neuvoo lääketieteen tohtori William Luxford House Ear -laitoksesta Los Angelesista.

Lue myös:


Lähde: Womenshealthmag.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat