Mainos

Viipurin tonttikiistan käsittely sai uuden käänteen Pietarissa

Pietarin tuomioistuin ilmoitti, että kyseessä on Suomen ja Venäjän välinen julkiseen kansainväliseen oikeuteen kuuluva asia, jota ei voida käsitellä Venäjällä

Viipurin vanhan suomalaistontin omistuskiista on saanut jälleen yllättävän käänteen. Pietarissa toimiva toisen asteen tuomioistuin ilmoitti, ettei asian käsittely kuulu lainkaan Venäjän oikeuslaitokselle.

Tonttikiistassa suomalaismies vaatii takaisin tonttia, jonka hänen isänsä omisti ennen talvisodan syttymistä Viipurissa. Nykyään tontilla on leikkipuisto. Viipurin alioikeus hylkäsi tontin palauttamista koskevan vaatimuksen viime lokakuussa.

- Pietarin tuomioistuin kumosi nyt Viipurin alioikeuden päätöksen. Samalla se ilmoitti, että kyseessä on Suomen ja Venäjän välinen julkiseen kansainväliseen oikeuteen kuuluva asia, jota ei voida käsitellä Venäjällä, kertoo juttua hoitava suomalainen asianajaja Kari Silvennoinen.

Silvennoinen kertoo hakevansa seuraavaksi muutoksenhakulupaa Venäjän korkeimmasta oikeudesta. Hän ei usko, että lupaa heltiää.

- Kevään aikana laadin asiasta valituksen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Nyt saatu päätös on niin huono, että sen on käsittääkseni pakko muuttua ihmisoikeustuomioistuimessa, arvioi Silvennoinen tänään.

Silvennoinen on jo aiemmin ilmoittanut vievänsä asian tarvittaessa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Se on toistaiseksi jättänyt asian käsittelemättä, koska kantaja ei ole sen mielestä käyttänyt vielä kaikkia oikeudensaantitapoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.