Mainos

Viipurin kaupunki tarttuu rikollisuuteen

Viipurin kaupungin johto on päättänyt tehdä kaiken mahdollisen matkustajien ryöstelyn lopettamiseksi. Asiasta järjestetyssä kriisikokouksessa on todettu, että tilanne on vakava 600-vuotisjuhliinsa valmistautuvassa kaupungissa.

-Suomalaisten matkanjärjestäjien boikotti on todella purrut ja turistit kadonneet Viipurin kaduilta. Kaupungin johto ei enää vähättele ongelmaa, joka on jo saanut laajaa julkisuutta, kertoo toiminnanjohtaja Galina Pronin Viipuri-keskuksesta.

Kaupunginjohtaja Georgi Porjadin on perustanut työryhmän, jonka tehtävänä on saada tulosta turisteihin kohdistuvan rikollisuuden torjunnassa. Vaikka matkailutulo ei suoraan näy kaupungin tilinpidossa, on turismin merkitys ymmärretty. Viipurin 600-vuotisjuhliin ensi kesänä samoin kuin Mariinski-teatterin oopperanäytöksiin linnan pihalla odotetaan runsaasti ulkomaisia vieraita.

Varkaat käyneet röyhkeimmiksi

Vielä viime syksynä Viipurin hallinnon edustajien lausunnoissa ongelmaa vähäteltiin ja varastelua epäiltiin suomalaisten oman käyttäytymisen seuraukseksi. Nyt matkailuimagoa halutaan parantaa - samalla valitetaan resurssien puutetta: miliisissä ei ole tarpeeksi miehiä valvomaan varkaita kauppatorin kupeessa. Lisäksi korostetaan, että miliisipula on ensisijaisesti Leningradin alueen eikä Viipurin kaupungin vastuulla.

Suomalaismatkustajien rosvoamista on tapahtunut eniten Pyöreän tornin vieressä sijaitsevalla kauppatorilla. Tyypillisessä tapauksessa röyhkeä joukko piirittää tulijan ja piirityksessä katoaa omaisuutta. Varkaiden mukana saattaa kadota myös passi. Kun matkailijamäärät syksyllä vähenivät, kävivät varkaat entistä röyhkeimmiksi.

Viipurin miliisi on kehottanut suomalaisia rikosilmoituksen tekoon, mikä ei ole kielitaidottomalle aivan yksinkertaista - viime vuonna suomalaiset tekivät miliisille vain 35 rikosilmoitusta. Tilastoinnin perusteella miliisi arvelee turisteihin kohdistuvan rikollisuuden puhuttua vähäisemmäksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.