Kuukauden kirkkaimmat liigatähdet julki, Ismo Lehkonen suitsutti: "Hänellä on halua ja tahtoa alistaa vastustaja" – pelaajat vaikuttuneita ruotsalaispyssystä

C Moren asiantuntijat valitsivat lokakuun Hockey Night -tähdistön 9:11
C Moren asiantuntijat valitsivat lokakuun Hockey Night -tähdistökentällisen

Jääkiekon SM-liigassa pelattiin lauantaina lokakuun viimeinen kierros. C Moren asiantuntijat julkistivat samalla valintansa kuukauden pelaajaksi sekä tähdistökentällisen.

Asiantuntijoiden valinta kuukauden pelaajaksi oli Ilveksen Juuso Välimäki. Ismo Lehkonen ilmoittautuikin studiossa heti Välimäen kaltaisten puolustajien suureksi ystäväksi.

– Välimäki on nuorisopainos Ossi Väänäsen pelityylistä. Puolustuspelissä hänellä on halua ja tahtoa alistaa vastustaja. Hän haluaa tappaa hyökkääjän liikkeen, ottaa taustat pois tylysti ja jättää vielä pienen muistutuksen, Lehkonen maalasi.

– Hän on ottanut isoja askeleita tänä vuonna eteenpäin. Hänen seuransa (Calgary Flames) katsoo varmasti Pohjois-Amerikasta ilolla pelaajan toimintaa.

Liigapelaajat kertoivat myös omia näkemyksiään lokakuun ykkösnimestä. 

Lukon Eetu Koivistoisen mieleen nousi ensimmäisenä HIFK:n Emil Bemströmin nimi. Ruotsalaistähden lisäksi Koivistoinen vahvisti asiantuntijoiden näkemyksen Juuso Välimäestä.

Bemströmistä olivat Koivistoisen lisäksi vaikuttuneita myös KalPan Eetu Luostarinen ja JYPin Mikko Kalteva.

TPS:n Petteri Wirtanen nosti puolestaan esiin oman ehdokkaan.

Jonne Virtanen on ollut paljon esillä. Hän on yleensä ollut luuta-osastolla, mutta saatuaan paketin kuntoon ja vastuuta hän painaa näyttäviä maaleja ja alustuksia kultainen kypärä päässä, Wirtanen sanoi.

Hockey Night tähdistökentällinen, lokakuu:

Maalivahti: Lukas Dostal, Ilves

Puolustaja: Vili Saarijärvi, Lukko

Puolustaja: Juuso Välimäki, Ilves

Hyökkääjä: Anton Lundell, HIFK

Hyökkääjä: Arttu Ruotsalainen, Ilves

Hyökkääjä: Eetu Koivistoinen, Lukko

Kuukauden pelaaja: Juuso Välimäki, Ilves

Lue myös:

    Uusimmat