Mainos

Viimein Leon vuosi? Heidän veikataan kahmivan himotut Oscar-pystit

Sunnuntaina jaetaan Oscar-palkinnot. Keitä on veikattu voittajiksi tänä vuonna?

Länsimaisen maailman elokuva-alan tärkeimmät palkinnot jaetaan ylihuomenna sunnuntaina 28. helmikuuta, kun jaetaan legendaariset Oscar-palkinnot. Kultaiset patsaat ojennetaan 88:tta kertaa.

Perinteiseen tapaan arvuuttelu voittajista on käynyt kuumana jo siitä asti, kun ehdokkaat julkaistiin tammikuussa 14. päivänä. 

Elokuvan menestyminen lippuluukuilla ei automaattisesti tarkoita, että se menestyy myös Oscareissa. Veikkauksia voi silti tehdä.

Paras elokuva

Parhaan elokuvan tittelistä kisaa tänä vuonna kahdeksan elokuvaa. The Revenant on tällä hetkellä kärjessä voittaja-arvioissa. Elokuvan mahdollisuuksia pienentää se, että elokuvan ohjaaja Alejandro G. Inárritun  Birdman voitti viime vuonna parhaan elokuvan ja ohjauksen pystit.

Elokuva pokkasi palkinnon Golden Globeissa, jotka usein viitoittavat suuntaa myös Oscareissa.

Hyvän kilpakumppanin tarjosi toimittajista kertovat Spotlight, jonka keskiössä ovat katolisessa kirkossa tapahtunut lasten hyväksikäyttö ja sen paljastavat journalistit. Myös talouskriisissä tempoilevista miehistä kertova The Big Short voi nousta yllättämään.

Mitä vedonlyöntisivusto sanoo?

Paras ohjaus

Vedonlyöntisivusto NordicBetin kertoimien mukaan parhaan elokuvan Oscarin tulee pokkaamaan The Revenant, joka antaa elokuvalle pienimmän kertoimen 1,45, kun pienin mahdollinen kerroin on 1. Spotlight-elokuva veikataan voittajaksi 3,50 kertoimella.

Sen sijaan, jos laittaa ansionsa kiinni Vakoojien silta -elokuvan voittoon, saa rahansa takaisin kaksisataa kertaisena.

Paras ohjaus

Inárritu on myös vahvimmilla vedonlyöjien keskuudessa kertoimella 1,09. Mad Max: Fury Roadin ohjaajan George Millerin kohdalla kerotimet ovat 7,95 ja Spotlight-ohjaaja Tom McCarthyn kohdalla taas 20,00.

Paras miespääosa

Veikkaajien keskuudessa selvää tuntuu olevan, että parhaan miespääosan tulee pokkaamaan Leonardo DiCaprio. Kerroin on tällä hetkellä 1,01. Eddie Redmaynea on veikattu voittajaksi 20 kertoimella. Matt Damonin ja Bryan Cranstonin kohdalla kertoimet ovat jo korkeat.

Paras naispääosa

Vedonlyöjien keskuudessa on jo selkeä visio parhaan naispääosan voittajasta. Brie Larson on vedonlyöntitilastojen kärjessä ja kertoimet ovat 1,03. Seuraavaksi haastajana on Saoirse Ronan kertoimella 13.

Paras miessivuosa

Vedonlyöjät veikkaavat Stallonea voittajaksi 1,20 kertoimella. Haastajana hänellä on Mark RylanceVakoojien sillasta.

Paras naissivuosa

Vedonlyöjien keskuudessa ei olla vielä täysin varmoja kenelle pystyi osuu. Vahvimmilla on Alicia Vikander kertoimella 1,35, mutta Kate Winslet 4,50 kertoimella ja Rooney Mara 5,95 kertoimella ovat ihan kintereillä.

Muita ehdokkaita kategoriassa ovat Brooklyn, Mad Max: Fury Road, Room, Vakoojien silta ja Yksin Marsissa.

Paras ohjaus

Viime vuonna parhaan ohjaajan ja parhaan käsikirjoituksen sekä parhaan elokuvan Oscarit pokannut Alejandro Inárritu on vahvoilla ohjaajien keskuudessa The Revenantista.

Haastajaksi voi nousta George Miller, jonka räväkkä Mad Max: Fury Road nousi yllättäen ehdokkaaksi. Lippuluukuilla menestynyt toimintaelokuva ei kuitenkaan kaikkien mielestä ole välttämättä Oscarin arvoinen.

Muita ehdokkaita kategoriassa ovat Adam McKay The Big Short, Lenny Abrahamson Room ja Tom McCarthySpotlight.

Paras miespääosa

Tästä vuodesta on povattu viimein Leonardo DiCaprion vuotta. Kerta on viides, kun DiCaprio on ehdolla näyttelijän työstään. Veikkaukset ovatkin vahvasti miehen kannalla hänen roolityöstään The Revenantissa.

Viime vuonna Oscarin saaneella Eddie Redmaynella voi kuitenkin olla mahdollisuus haastaa ennakkosuosikki roolityöllään Tanskalainen tyttö -elokuvassa.

Muita ehdokkaita ovat Bryan CranstonTrumbo, Matt DamonYksin Marsissa ja Michael FassbenderSteve Jobs.

Paras naispääosa

Vahvimmilla kategoriassa on Brie Larson, roolistaan elokuvassa Room. Larson on pokannut roolista jo Golden Globen sekä SAG-palkinnon.

Yllättäjäksi voi kuitenkin nousta esimerkiksi Saoirse Ronan elokuvasta Brooklyn.

Muita ehdokkaita ovat Cate Blanchett Carol, Charlotte Rampling45 vuotta ja Jennifer Lawrence Joy.

Paras miesivuosa

Rocky-elokuvien spinoffissa, Creedissä, näytellyt Sylvester Stallone voitti työstään Golden Globen. Hän on vahvoilla myös Oscareissa.

Stallone  on ollut ehdolla edellisen kerran vuonna 1977 Rockysta, jolloin hän oli ehdolla miespääosasta ja käsikirjoituksesta. Palkintoa ei tuolloin tullut, mutta tällä kertaa voitto voi kuitenkin olla käsillä.

Haastajina Stallonelle ovat Mark Rylance Vakoojien silta, Christian Bale – The Big Short, Tom HardyThe Revenant ja Mark RuffaloSpotlight.

Paras naissivuosa

Parhaan naispääosan Golden Globen voitti Kate Winslet elokuvasta Steve Jobs, mutta Oscaria povataan Tanskalaisessa tytössä ihastuttaneelle ruotsalaissyntyiselle Alicia Vikanderille.

Winslet on ehdolla seitsemättä kertaa, mutta saanut palkinnon vain kerran. Kun Winslet pokkasi Gloden Globen, oli Vikander ehdolla roolistaan Ex Machina -elokuvassa, joten on vaikea sanoa kummalle kunnia osuu.

Kategoriassa haastajina myös Rooney MaraCarol, Jennifer Jason LeighThe Hateful Eight ja Rachel McAdamsSpotlight.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja