Viime vuoden finaaliparin kohtaaminen mahdollinen – Mestarien liigan pudotuspelien arvonta suorana C Morella kello 13

Mestarien liigan pudotuspeliparit arvotaan suorana C Moren kanavilla kello 13.00. Luvassa on herkullisia pareja jo tässä vaiheessa. 

Mestarien liigan lohkovaiheesta selvisi jatkoon 16 joukkuetta, joista arvotaan pudotuspeliparit neljännesvälieriä varten. 

Lohkoykkösinä pääsivät jatkoon Borussia Dortmund, FC Barcelona, Paris Saint-Germain, FC Porto, Bayern München, Manchester City, Real Madrid ja Juventus sekä lohkokakkosina Atletico Madrid, Tottenham, Liverpool, Schalke, Ajax, Lyon, AS Roma ja Manchester United.

Joukkueet jaetaan arvonnassa kahteen koriin riippuen lohkosijoituksesta. Lohkovoittaja ei voi saada vastaansa toista lohkovoittajaa, eikä lohkokakkonen pelaa lohkokakkosta vastaan. 

Arvonnoissa on kuitenkin poikkeus, jonka mukana samaan maan joukkuet eivät kohtaa vielä pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Esimerkiksi Barcelona ja Real Madrid eivät voi kohdata vielä. Niin ikään saman alkulohkon joukkueet eivät saa pelata vastakkain neljännesvälierissä. 

Sen sijaan esimerkiksi viime vuoden finaalijoukkueet Liverpool ja Real Madrid voivat pelata vastakkain jo tässä vaiheessa. 

Pudotuspelit alkavat helmikuussa, ja ensimmäiset osaottelut isketään 12. –13. ja 19.–20 päivä. Toiset osaottelut pelataan 5.–6.3 ja 12–13.3. Lohkokakkonen isännöi ensimmäistä osaottelua, ja toinen peli pelataan lohkovoittajan kotikentällä. 

Mestarien liigan finaali pelataan Madridissa 1. kesäkuuta. 

Euroopan liigan arvonta alkaa kello 14.00. Arvontaan osallistuu 32 joukkuetta, joten ottelupareja tulee 16. 

Mestarien liigan arvonta C Moren kanavalla ja netissä www.cmore.fi kello 13 alkaen. Euroopan liigan arvonta kello 14 alkaen. 

Lue myös:

    Uusimmat