Viikonlopun F1-näyttämöstä tehtiin vielä entistäkin huonompi? Huippukuljettaja huolissaan: "Se näyttää oudolta"

Viikonloppuna ajettavan Espanjan GP:n näyttämöä, Katalonian moottorirataa on muutettu tulevaa kilpailua varten.

Radan kymmenettä mutkaa on muutettu niin, että sen profiili on paljon aiempaa pyöreämpi. Samalla rataan tulee 20 metriä lisää pituutta.

Mutkan muuttaminen vie kuitenkin radalta yhden ainoista – jopa ainoan – ohituspaikan, kun mutkaan johtavan suoran päätteeksi ei enää jarruteta yhtä voimakkaasti kuin aiemmin.

Lajia seuraavien ihmisten keskuudessa mutkan muuttaminen on aiheuttanut huolta. Katalonian moottorirata ei ole viime vuosina tarjonnut järin mielenkiintoisia ja viihdyttäviä kilpailuja, ja 10. mutkaan tehdyillä muutostöillä kisatapahtumia saattaa olla entistäkin vähemmän.

– En ole kovin luottavainen. Se näyttää oudolta. 10. mutka oli aiemmin varikkosuoran lisäksi jotakuinkin ainoa mahdollinen ohituspaikka, ja nyt se ei ole enää ollenkaan niin kova jarrutuspaikka, alkukauden suurimpiin onnistujiin lukeutuva McLaren-kuski Lando Norris sanoi RacingNews365-sivuston mukaan.

Williamsin George Russell on puolestaan tyytymätön radan loppupäähän, johon lisättiin 14 vuotta sitten shikaani.

– Rata tarjoaa aika tylsää kilvanajoa. Jos loppupää muutettaisiin siihen muotoon, missä se oli 15 vuotta sitten – siinä oli kaksi nopeaa mutkaa – voisimme seurata edellä ajavaa hieman nykyistä lähempänä. Silloin pääsuoralle pääsisi kovemmalla nopeudella ja imuvaikutus olisi suurempi aina ykkösmutkaan asti, Russell sanoi.

– Fanit näkisivät autojen ajavan entistä kovemmalla nopeudella, me kuljettajat saisimme ajaa kaksi uskomattoman nopeaa mutkaa, mikä on jännittävää. Tässä olisi vain voitettavaa.

Lue myös:

    Uusimmat